neděle 16. srpna 2015

Státní zaměstnanci: zbraň levice

Přestávám si lékařů vážit. Co si o sobě ta sebranka myslí? Tentokrát by vláda ani nemocnice couvnout neměli. Měli by vzít jen ty, co se svezli na protestní vlně. Iniciátoři a ti, co verbovali do té akce ne! A ty co vezmou, tak jako nové zaměstnance s nástupným platem a tam, kde je místo, tedy i jinam než dělali. A kdyby to nepřijali tak sbohem. A vyprovodil bych je heslem: děkujeme a vypadněte.

Ty debatující o právu doktorů dat výpověď a stáhnout a dál dělat na svém a za původní plat, bych chtěl upozornit, že i zaměstnavatel má právo výpověď přijmout a zrušit, ale už není jeho povinností, dát zaměstnanci stejné zařazení a stejný plat. A zvláště, jestli na to místo už někoho má. A ptám se debatujících, bylo by to vůbec spravedlivé vůči těm, kteří už měli za týden (měsíc) nastoupit a díky dětinskému rozmaru někoho, nenastoupí?

Jak tak čtu a slyším, tak je stále dokola: doktoři mají práva a zaměstnanci je mají respektovat. Ano, mají. A na stávku a protest mají všichni práva. Ale doktoři nestávkovali, oni dali výpověď. A to je nebetyčný rozdíl. Stávka je to, že jednoho dne nenastoupím do práce a nebudu pracovat, dokud se nedomůžu svých požadavků. Výpověď je to, že chci odejít, tedy jí dám a odcházím. Ale pokud jsou mi nabídnuty lepší lepší podmínky, tak zůstanu, pokud ne, tak odejdu a nebudu se dožadovat nějakého zastání. Jiná věc je, když dostanu výpověď. Pokud by dostali výpověď za své postoje, tak ano, souhlasím s podporou široké veřejnosti, a já sám je budu také podporovat. Ale doktoři nedostali výpověď, naopak je ministr a nemocnice přemlouvali, aby neblbli. Oni tu výpověď dali sami.

Páni doktoři, nezesměšňujte se dále, vemte to tak, že jste nedocenili situaci, že jste za vaše platy, šli slepě za vašimi odbory, kteří vás jen použili jako bič na vládu. Skutečný význam akce byl jen jeden: znepříjemňovat vládě život za každou cenu, poštvávat širokou veřejnost proti vládě, donutit vládu k demisi, nové volby, kde vyhraje KSČSSD, a tím zastavení reforem a opětné nastolení socialistického státu.

Páni doktoři, policisté, hasiči, .... a ostatní, přemýšlejte nejdříve, do čeho vás odbory, potažmo levice alias nová ČSSD, chce nahnat, abyste se pak sami nedostali do problémů, a nedošlo k dalšímu zesměšnění, jak se do právě stalo doktorům.

Žádné komentáře:

Okomentovat