neděle 16. srpna 2015

Co můžou přinést revoluce v Arabském světě

Buď se lidé zbaví muslimských radikálních vůdců a představitelů muslimských radikálních představitelů církve, kteří stále živý náboženskou nenávist k západní civilizaci, křesťanství, Judaismu. Přestanou tedy podněcovat a platit teroristické akce a skupiny, které je dělají.
Možná se odpoutá stát od církve, který jsou nyní úzce propojeny, zavedou se moderní zákony, hodící se do 21 st., které uvolní životy všech lidí v zemi, které jsou zatím svázány muslimským náboženstvím. Osvobodí hlavně ženy s podřízenosti mužů. Až čas ukáže, jestli to bylo lepší.
Možná se konečně Arabský svět smíří s Izraelem, a společně s ním a západním světem, vyřeší Palestinu, a přestane v oblasti hrozit válečný stav. Dálný východ se uklidní, a začne se ubírat mírovou cestou, tak, jako je tomu nyní v Evropě. Snad skončí v Arabském světě studená válka, trvající už 60 let.
Konečně si bude moci svět vydechnout, a společně se zaměřit na skutečné problémy celého lidstva. Protože lidstvu hrozí, že se přemnoží, nebude dostatek potravin, vody, prostředků na fungování civilizace.
Nebo bude všechno jinak. Přijdou radikálnější vůdci, ještě více propojení s radikálnějšími muslimskými představiteli církve. Režimy se více utuží a radikalizují. Jestli se v těch státech trochu polevovalo a odklánělo od církve, tak se naopak více k církvi přilnou.
Nastane ještě větší nenávistná kampaň proti západnímu světu, proti křesťanství a Judaismu. Možná, že se zase vrhnou na Izrael, aby ho definitivně smetli, čímž hrozí, že začne třetí světová válka (pokud se budou chtít USA a EU postavit za Izrael). Ale vzhledem k tomu, že radikální Arabové, jejich radikální vůdci státní i církevní, dlouhodobě vyhrožují rozhodujícím bojem s "nevěřícími" (rozumějte: západní civilizací a křesťanstvím), tak jim to bude jedno, protože budou zaslepení nenávistí.
Snad se vyplní to první, a budeme si moci oddychnout, méně vydávat na zbrojení a více na potřebné věci, snad. Jen mám obavy, že to nebude tak, jak chce většina lidí. Nebo, že by lidi byli moudřejší a svět zase o krok lepší?

Žádné komentáře:

Okomentovat