sobota 15. srpna 2015

Ať řeknou rovnou co chtějí

Jak jsem napsal v předchozích článcích, veškeré společenské změny musí být dobrovolné, nesmí být násilné na úkor jiné skupiny, jinak je lidé nepřijmou. Ať řeknou komouši, jak chtějí dosáhnout té rovnosti a spravedlnosti. Jak chtějí dosáhnout toho, že vše bude všech. Já vím, oni teď říkají, že soukromí sektor nechají, ale to říkali i před volbami v roce 1946. Dokonce se rozhořčovali a bránili se těm "pomluvám" a kategoricky je odmítali, když o nich ti rozumnější říkali, že budou likvidovat odpůrce, zabírat majetky, zavádět cenzuru. No a … pak to dělali.

Tak že, jak to chtějí udělat? Přeci nemohou čekat, že zemědělec jim dobrovolně dá statek! Přeci nemohou čekat, že majitel fabriky, hotelu, obchodu… jim dobrovolně podnik předá! Přeci nemohou čekat, že jim zedník, instalatér, malíř… zas dobrovolně položí živnost a nechají se zaměstnat u státních staveb! (vlastně pardon, stát taky nebude, tak že u společných staveb) Jak to chtějí udělat?

Zase budou kolektivizace? Znárodnění? Rušení živností? Jak chtějí demokraticky přesvědčit živnostníky, zemědělce, majitele podniků, aby se dobrovolně vzdali podniků ve prospěch společnosti? Věří někdo tomu, že by se někdo dobrovolně vzdal své živnosti? Opravdu? Tomu přeci nemohou uvěřit ani komunisti. Přeci každému musí být jasné, že jinak než násilím, to nepůjde.

Proč tedy nejsou komunističtí politici čestní a poctivě a jasně neřeknou: Buď budeme mít nedemokratický, totalitní režim anebo demokratický.

Nedemokratický, je zavedení cenzury, znárodnění, zrušení voleb, okleštění lidských práv a svobod. Budeme opět likvidovat a zavírat za názory a proto, že dobrovolně nám nikdo majetek nedá. Jinak nemáme šanci, prosadit náš program.

Pokud budeme ale demokratický, tak nesmíme zabavit jediný metr půdy, podniku, jediný nástroj živnostníka. Nebudeme dusit živnostníky a majitelé podniků nesmyslnými daněmi, abychom je položili. Nesmíme nikoho pronásledovat za názory a zanechat lidská práva a svobodné volby, kde se ukáže, jestli jsme dobří a nebo ne.

Pokud to půjde, tak bude minimální nezaměstnanost, ale nezaměstnanost bude, tu úplně nezlikvidujeme. Pokud to ekonomika dovolí, bude školství a zdravotnictví s minimálním placením, ale nějaké poplatky budou. Ale pokud to ekonomiku položí, tak nezaměstnanost bude vysoká a poplatky za školy a ošetření se budou muset platit.

Kdyby byli čestní a poctiví, tak by říkali toto, místo těch nesmyslů o nulové nezaměstnanosti a školství a zdravotnictví zadarmo. Ale to by měli asi pořádný odliv voličů. Asi by se jen taktak dostali přes pět procent, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat