čtvrtek 27. srpna 2015

Tak jsem prý cenzor

No, tak jestli je cenzura to, že budu hlídat slušnost debat, tak jsem cenzor až do roztrhání těla.
Jestli připustíme, že nadávky, urážky, napadání, ponižování, vyhrožování…, je názor, myšlenka, idea, vyjádření se, tak budu cenzorem až do roztrhání těla.
Jestli je neslušnost demokracie a právo, tak nejsem demokrat a demokracii a právo budu cenzurovat až do rostrhání těla.
Toť vše. A dodávám, jestli si někdo plete web s veřejnými záchodky, tak prosím. Je demokracie, dnes se může skoro vše. Ale jestli si myslí, že na to mají právo, tak jiní mají právo se tomu bránit. No, a já se tomu bráním tak, že tyto vyznavače toaletní mluvy prostě nepřipustím na web, nebo jim dovolím se vyblinkat jen na určeném místě. V mém případě jsem jim vyčlenil rubriku: Debata na míse, kam jim budu kopírovat i komentáře z jiných článků.
Bohužel jsem musel prozatím začít moderovat ostatní články v dalších rubrikách. Nebudu moderovat jen aktuální a nové články. Dočasně, než je pak umístím do jiné rubriky. Já vím, mohl jsem ty vyznavače toaletní mluvy púrostě zablokovat, nebo jim komentáře vymazat. Ale pak bych nebyl demokrat a byl ten cenzor, jak mě nazvali. Ale rozumný člověk pochopí, že to není cenzura.
Co to vlastně cenzura je? V socialismu to znmamenalo, že se určité texty nikdy neobjevili, nebo byli poopraveny. Jejich autor byl zavřen, v určitých dobách i zabit, doživotně zakázán, pronásledován, vyhozen ze školy a zaměstnání. Doživotně perzekuován on i jeho rodina. Už vživotě nemohl dostudovat nebo najít dobré zaměstnání. Jeho rodina také. A nedej bože, jestli někdo jen souhlasil s názorem takto zakázaného a pronásledovaného. To by ani sám nemusel nic napsat nebo říci, a měl by stejné problémy.
Ale já nikoho pronásledovat nebudu, nikoho nebudu perzekuovat, nikomu ničit život, nebudu ho ani zakazovat (blokovat), ani mazat. Jen ho prostě odsunu na místo, kde si může blít svá moudra. Tam mů§že psát co hrdlo ráčí a každý, kdo to bude chtít číst, si to mů§že přečíst.

Žádné komentáře:

Okomentovat