neděle 16. srpna 2015

To jsou komunisté

Oni ne že by také nevěděli, že bezdomovci si to zavinili a kolikrát i sami zvolili, tento život. Ne že by jim nebylo jasné, že minimálně 5% nezaměstnaných (z celkového počtu nezaměstnaných to dělá 50-100%) prostě práci nehledá a dělat nebude ani kdyby je zlatem přepláceli. A ne že by nevěděli, že ten jejich socialismus nefunguje a dočasně může fungovat jen za cenu okradení všech úspěšných, a za cenu represi. Oni to všechno (bezdomovectví, nezaměstnanost, nefunkčnost socialismu) moc dobře vědí. A vědí, že kdyby to přiznali, tak jejich další politická existence by už neměla cenu a už by tu akorát skončili jako debatní kroužek extrémistů, nebo sekta, která by pod příslibem ráje na zemi sháněla ovečky, jako Jehovisti.

Tak proto nemohou přiznat pravdu a musí do omrzení stát za tou svou pravdou. I když vědí, že to je lež, ale přiznat to, to by byl jejich konec. Proto je pochopte, že jim jde o samotnou existenci. Proto musí lidem lhát. Proto musí rozprašovat ten svůj "smrad" o tom příšerném kapitalismu a tom báječném socialismu. Oni to prostě musí dělat, stejně tak, jako vy nemůžete na širém moři přestat plavat, protože víte, že byste šel ke dnu. Chápete?

Že se tu prý dnes nedá žít? A opravdu si myslíte, že kdyby to byla pravda, že by se lidé honem rychle a rádi, opět nevrátili k socialismu? A myslíte si, že kdyby ten socialismus byl tak báječný, že by tu komunisté už opět nevyhráli volby? A myslíte si, že by se lidé už dávno nenaštvali a opět by propásli další, v pořadí už 7 volby? Máte pocit, nebo snad důkazy, že jsou všechny volby zfalšované? Že snad ve skutečnosti vyhrávali komunisté, ale ten kapitalismus to zfalšoval? Protože, jestli jak tvrdí, byl pro drtivou většinu lidí socialismus lepší než demokracie (kapitalismus), tak mi řekněte jediný důvod, proč tu komunisti nevyhráli jediné volby, proč tu ani jednou neměli alespoň 20-25% hlasů, aby byli alespoň silnou opozicí? Jediným důvodem by byli zfalšované volby. Ale tomu věříte jen vy, komunisté a vaši příznivci. A jestli máte důkazy, tak proč nepodáte protest u našich soudů, u soudů evropských až po OSN? Proč komunisté jako parlamentní strana nepodá protest? Protože to jsou prostě svobodné, regulérní volby. A ty volby vám na všechny vaše otázky dávají odpovědi. TENKRÁT BYLO ZLE, NESVOBODA, NEDOSTATEK, DNES JE LÉPE, SVOBODA A DOSTATEK.

Jistě že komunisté neměli státní dluh. Ale já bych k tomu dal příklad: Jedna rodina bydlí v domě. Ale léta ten dům chátrá, protože nemají peníze a nechtějí se zadlužovat. Tak se jen opraví to co už dosloužilo. Zařízení je už dávno zastaralé. Dům se už skoro rozpadá. A jednoho dne se členové rodiny rozhodnou s tím skoncovat a odstraní hlavu rodiny od rozhodování. No a přemýšlí, jestli si mají na nutné opravy, modernizaci postupně našetřit, nebo se zadlužit. Našetření by se protáhlo na hodně dlouho, ale za půjčku by to bylo hned. Tak se zadluží. Za půjčku zrenovují a zmodernizují celý dům. Zchátralého domu je teď výstavní vyla. A teď se ptám, kdo byl lepší hospodář? Původní hlava rodiny, při které by se dům rozpadl, nebo nový majitelé, kteří i za cenu dluhů, ale přesto dům zachránili?

A otázka mít či nemít dluhy, je složitá. Ale když uvážíte, že nejvyspělejší státy jsou zadlužené, kapitalistické a demokratické, zato socialistické státy nejsou zadlužené, ale nepatří k vyspělým státům, tak bych pro dluh byl. Ale pro dluh, který je zvládnutelný, bez problému splatitelný. Jiný dluh (spíše předlužení) je opravdu špatné.

No a s těmi jistotami to zas tak horký nebylo. Jistě, kdo mlčel, měl klapky na očích, ten měl jistoty. Ale kdo nechtěl mlčet a chtěl vidět, ten měl po jistotách. Jistě, nebyli nezaměstnaní a bezdomovci. OFICIÁLNĚ. Ale neoficiálně jich bylo dost. Proč myslíte, že komunisté mněli paragraf o přiživě a potulce? A i v podnicích se to hemžilo zaměstnanými nezaměstnanými. Ti chodili ne do práce, ale do zaměstnání. A dnes nezaměstnané platí stát (i díky tomu je tu dluh), dříve tu přezaměstnanost, ty zbytečné zaměstnance platili podniky. A to je stálo zastarávání, zaostávání, nekonkurence schopnost, snižování produktivity práce. A ti bezdomovci se řešili tak, že byli ubytovny, nebo se prostě bydlelo u rodiny, u známých, a byli i nelegální podnájmy (dříve nešlo legálně pronajímat, jako dnes) no a samozřejmě byli i klasický bezdomovci, na které když se přišlo, tak je zavřeli za paragraf potulka.

Věřte, že dnešní nezaměstnaní a bezdomovci by se kryli s těmi zbytečně zaměstnanýma a s těmi tenkrát pronásledovanými a proto ukrývajícími bezdomovci. No a ti, co nemají vlastní bydlení, a žijí na ubytovnách, v podnájmech (dnes už legálních), stále u rodin a známých, tak to by také bylo stejné. No a dnes už nemusíte mlčet a být slepý, a máte stejné jistoty i možnosti, jako každý, to tenkrát nebylo.

Žádné komentáře:

Okomentovat