neděle 16. srpna 2015

Komunismus. Jak by to mohlo být.

1den. A je to tady. Lidstvo to dokázalo. Za pompézních ohňostrojů na Silvestra a po celý Nový rok (1.1.), se všude slaví, lidé si mohou z krámů odnést co je jim libo. Peníze se hromadně za zvuků hudby a hřmění ohňostrojů pálí. Oslavy, proslovy, všeobecná veselost. Předsevzetí a přísahy jedinců i celých kolektivů.

Leden. Pracuje 95% lidí, co dělají nebo alespoň chodí do práce, ne těch 5% asociálních lidí, co nebudou dělat, ani kdyby se měli jen ráno projít kolem svého bydliště. Každý chce mít auta, nové zařízení bytů, elektroniku, plné spíže a mrazáky potravin. Z obchodů mizí zboží, protože se nestačí vyrábět. Je nedostatek parcel, protože minimálně 70-80 % lidí chce domek. Zatím se to dá omlouvat a slibovat, že vše bude, jen co se to vyrobí.

Únor. Protože nebude nadřízených (prý nebudou potřeba, protože každý ví sám, co a jak má dělat), tak lidé nebudou dodržovat pracovní dobu (nikdo už je nebude hlídat). Nebude peněz (proto se zapomene na hodnotu věcí), každý si bude brát z obchodů, plnými hrstmi. Ti, co chodili do práce z nutnosti, zhruba 20-30 % (peníze, nadřízení), se rozhodli už nechodit do práce.

Březen. Do práce by chodilo čím dále méně lidí (tak asi 30-50%), tragicky by to vypadalo v těžkém průmyslu, dolech, hutích, zemědělství, dopravě, stavby, komunální služby… prostě obory, kde lidé byli kvůli penězům a dosaženého vzdělání. Pracovalo by se jen 3-4 dny v týdnu a 4-6 hod., proto by se nestačilo vyrobit dost pro všechny, přesto by všichni vyžadovali všeho dostatek. Nastává totální nedostatek všeho. Rozumnější by vybudovali kolonie (známé jako Kibuce), kde by začali hospodařit (vlastní chov a pěstování, vlastní výroba všeho, nač by stačili). Nerozumní by čekali na "zázrak", a nejspíš by žebrali v Kibucech nebo žili po lesích jako zvěř. A pak by byli tací, co by zakládali gangy a přepadávali a kradli.

Duben. Euforie pominula, důvod?: nedostatek a města i venkov zavaleny odpadky. Proč? Stále častější výpadky proudu (elektrárny by neměli palivo). Doprava a zásobování by už skoro neexistovalo (nebyl by benzín/nafta). Vázla by výroba. Už by nebylo směn (už vůbec ne noční). Začínalo by se dělat mezi 8-9 hodinou a končilo mezi 16-17 hodinou. Svátky a víkendy by se nedělalo vůbec. Nyní už všichni lidi by nechodili ani při svých osobních oslavách (narozeniny, svátky, výročí). Nechodili by ani při soukromích a rodinných problémech, při zhoršeném počasí a podobně. Prostě by nemuseli chodit, protože práce není povinná ale dobrovolná, podle komunistické myšlenky.

Myslíte, že by to tak nebylo? Že byste dobrovolně dělali tolik, kolik by společnost potřebovala? Třeba 12-16h. denně, 7dní v týdnu, 12mesíců v roce a to i za druhé a to proto, že by to pro společnost bylo potřeba? A dělali byste to rádi a s nadšením, i kdybyste viděli, že jiní se tak pro společnost neobětují? Brali byste si v obchodech jen tolik, kolik byste potřebovali? A dělali byste tam, kde to je potřeba (málo uhlí, šup do dolů, málo oceli, šup do hutí), ne kde chcete? A to dobrovolně, a s nadšením, vždyť by to bylo pro společnost. Dělali byste poctivě až do té doby, dokud vám to zdraví dovolí (do 60,70,80 možná 100 let?), protože by to společnost potřebovala? A brali byste to jako samozřejmost, protože byste byli uvědomělí.

Tak jestli jste na všechny tyto otázky odpověděli ANO! Tak buď lžete, nebo jste to řekli jako dobrý vtip, nebo jste Mirek Dušín a matka Tereza dohromady. A takových svatých na světě není moc, natož aby jich bylo tolik, aby uživilo 6-7 miliard lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat