neděle 16. srpna 2015

Co mě komunisté udělali? Strana osobně nic!

Příklad z literatury: Svět by dnes neznal Vinnetoua a Old Shatterhand, protože Karel May v životě nebyl v Americe. A vlastně jeden příklad z mého života:
Babička s rodiči, ještě malými dětmi, byly odsunuty ze Sudet do Prahy. Už tam zůstali a i já jsem tam vyrůstal. Tím mě vlastně nacisti pomohli prožít dětství v relativním dostatku zábavy, učení, zásobování a jiným možnostem proti ostatním ve zbytku socialistického státu a hlavně proti tomu, kdybychom zůstali v pohraničí. Mám mít rád nácky? 
Jako o zrádcích a živlech, mluvil i o vlastní rodině, vlastních dětí. Mlátil nás, lámal kosti, 4 z 5 dětí dostal na dětskou psychiatrii. Nikde se nešlo dovolat. Jeho kamarádi (samozřejmě z KSČ a VB) když ho přišli navštívit, tak se na nás dívali jako na hnízdo nepřátelských živlů. Když za ním jednou jeden přišel, tak jsem byl sám doma. Řekl jsem, že táta není doma. Strčil do mě a šel dovnitř. Myslel si, že ho snad zapírám. Mě bylo tenkrát kolem 10 let. Co myslíte, že malý kluk, sám doma, s útočícím chlápkem, asi cítil? Proč komunisty nenávidět!
A teď se ptám, koho více nenávidět? Nácky nebo komunisty? V mém případě nechci ani jednoho, to jen abych odpověděl: co máš proti komunistům, ublížili ti? Ale nepíši kvůli fotrovy o komunistech tak, jak píši, ale píši o nich proto, že jsem prožil část života v tom socialistickém "blahobytu", leccos se o nich už řeklo, napsalo a natočilo. Na to mi odpovídají, že nemůžu věřit jen tomu, co se povídá a píše, že jen vlastní zkušenost může být objektivní, tedy co neprožijeme, o tom nemáme mluvit, protože o tom nic nevíme.
A abych šel do absurdit myšlení těch, co se ptají, co proti nim mám, a pak se odvolávají na to, že když jsem to nezažil, tak se k tomu nemohu vyjadřovat, tak to by se ve školách musela učit jen přítomnost. Vždyť kdo z učitelů a těch, co píší učebnice a co je schvalují, osobně poznali obě světové války? Kdo z nich pamatuje Rakousko-Uhersko, Napoleona, Husa, Římany a o pravěku ani nemluvě. 

A mám to. Tak o to jde těm, co kritizují hlavně články o komunistech a socialismu? Oni chtějí, aby se na historii zapomnělo! Tak soudruzi, jen doufám, že lidé historii nezapomenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat