pátek 31. července 2015

fejeton: Vítězství socialismu nad kapitalismem aneb: jak zvítězila lidská skromnost nad náročností a společné zájmy nad soukromými.

Už je to tady. Lidé v kapitalismu se bouří. Lidem se nelíbí, že je kapitalistické vlády oblbují zlatým pozlátkem blahobytu, dostatku, dostupnosti všeho, možnostech a příležitostí. Ti co všechno mají a mají na všechno, ti se o to musí bát. Ti co nemají všechno a nemají na všechno, ti jsou zase naštvaní, že na to nemají a že si to nemohou dovolit. Hesla chudých a zaměstnaných: UŽ MÁME DOST DOSTATKU A DOSTUPNOSTI A FUNKČNOSTI SLUŽEB, KDYŽ SI TO NEMŮŽEME DOVOLIT. UŽ MÁME DOST PLACENÉHO ŠKOLSTVÍ A ZDRAVOTNICTVÍ A TOHO, ŽE SE O SEBE MUSÍME STARAT SAMI. UŽ MÁME DOST TOHO, ŽE SI NEMŮŽEME DOVOLIT BLAHOBYT JAKO JINÍ. Hesla bohatých a zaměstnavatelů: UŽ MÁME DOST STRACHU, STRESU, STARÁNÍ SE O SEBE A MAJETEK. UŽ MÁME DOST TOHO, ŽE SI MUSÍME SVŮJ BLAHOBYT STÁLE HLÍDAT. UŽ MÁME DOST BLAHOBYTU. Hesla všech: UŽ MÁME DOST PENĚZ, KTERÝCH NENÍ NIKDO DOST. UŽ MÁME VŠEHO DOST, KDYŽ NENÍ PEVNÝ ŘÁD. ZRUŠME PENÍZE A VLÁDY, KTERÉ JSOU PŘEKÁŽKOU NAŠÍ SPOKOJENOSTI. NECHTE SI PLNÉ KRÁMY, DEMOKRACII, DOSTATEK. MY CHCEME JEN PRÁCI, BYT A PLNÝ TALÍŘ. A KLIDNÝ SPÁNEK, VE SPOLEČNOSTI, KDE JSOU SI VŠICHNY ROVNI.

Tak to jsou hesla globální revoluce kapitalistického světa. Lidé chtějí jiný systém. Nechtějí kapitalismus, kde budou nespokojeni. Chtějí systém, kde nebudou rozdíly. Kde chudý nebude vidět, že je chudý. A kde bohatý nebude vidět, že jsou ještě bohatší. Nebude tedy závist, nebude honění za majetkem. Lidi se zase budou mít rádi, klesne trestná činnost, bude zase veseleji, šťastněji. Lidé zase budou zakládat rodiny, bude více dětí, bude ráj na zemi. Pro všechny, ne jen pro pár vyvolených. A to zajistí jediný systém. KOMUNISMUS! Ano, v komunismu bude všeho dostatek a pro všechny. Všichni budou chtít šťastnou společnost, tak se zřeknou vlastní budoucnosti ve prospěch budoucnosti společnosti. Protože jen šťastná společnost, bude plodit šťastné lidi. Když všichni budeme mít všechno, tak nikdo nebude muset krást, podvádět, protože bude mít vše. Nikdo nebude závidět druhým, protože všichni budou mít stejně. Nebude stresů, nervových kolapsů, strachu z budoucnosti, protože budeme všichni svými pány, tak se nebudeme bát o práci. Nebude peněz, tak nebudeme hladovět, platit za cokoliv, tím nepřijdeme o nic, kdybychom nepracovali a neměli na to, a budeme na tom stejně, jako dřív.

Ano, už to tu bylo. Chceme návrat socialismu, oživení myšlenky komunismu. A jdeme do toho všichni. Chudí, bohatí, mladí, staří, zdravý, nemocní. Lidstvo konečně pochopilo myšlenku Marxe, Engelse a Lenina. Myšlenku komunismu. Kdy bude nejlepší, když vše bude společné. Konečně pochopili i ti bohatí a mocní, že jim bude lépe, když se toho bohatství a moci, vzdají. Bohatí a majitelé podniků houfně dávají majetky společnosti: Už nechceme majetky, o které se musíme starat, stále rozšiřovat, bát se o něj. A stejně nám to bude málo, budeme chtít víc a víc a víc, než budeme mít nejvíc na světě. Jen honba a stres. Už nikdy! Ať si ten podnik vede někdo jiný, my chceme mít už klid. A peníze věnujeme státu. Nač nám bude majetek a peníze, když je to jen pro zlost. Chudí a zaměstnanci houfně přijímají nové podmínky: Už se nemusíme bát budoucnosti. Nebudeme muset tolik pracovat, nebudeme se muset závistivě dívat na ty bohaté, protože z toho společného majetku, dostaneme také svůj díl, aby se vyrovnala životní úroveň všech.

Opět se budou rodit děti, sníží se kriminalita, lidi se budou mít rádi. Opět se o vše bude starat společnost. A protože se společnost nechce zabývat zbytečnostmi, které odvádí lid od práce, a které by kazili šťastnou náladu ve společnosti, tak bude izolovat ty remcali, kterým nezáleží na štěstí společnosti a tím i lidu a kteří nepochopili, v čem spočívá štěstí. A jelikož volby byli jen hledáním lepší cesty a cesty k moci, tak je zrušíme, protože ta nejlepší cesta je nalezena, a už nikdo netouží po moci. Zruší se všechny strany, vlády, vedení států, krajů, měst a obcí, podniků. Společnost je nebude potřebovat. Stejně tak i policii, vojáky, soudce, advokáty a nakonec celé státy, protože náš stát bude - celý svět. No a nakonec všichni rituálně spálíme peníze a tím se definitivně osvobodíme od materiální společnosti, a nastane komunistické duchovno, čili - ráj. Ve všelidovém a celosvětovém referendu si to lid odsouhlasil. Myšlenka pokroku se nezastavila. Konečně vyhrál zdravý rozum.

A že se ozývají hlasy rejpalů, že socialismus ve skutečnosti přinesl nesvobodu, nedostatek, zaostalost, nefunkčnost služeb, a systém se nakonec musel udržovat násilím na lidech? No a co!? Nyní se to nestane, nyní jsme my, budovatelé lepších komunistických zítřků, polepšení. Nyní jsou i lidé vyspělejší. Už všichni chápou, že ne osobní štěstí, ale společenské štěstí je důležité. Protože až šťastná společnost, vytvoří šťastné jednotlivce. A štěstí není v dostatku, majetku, kariéře a úspěchu, svobodě. Ale v práci pro společnost, rodině, střechy nad hlavou a v kotlíku s gulášem. A kdo to nechápe, … s tím si společnost poradí… Tak: na shledanou v lepších časech soudruzi, případně soukmenovci.

Ps: pro případné rudé či hnědé čistky až se tak stane: odvolávám vše, co jsem kdy řekl a napsal, protože jsem byl k tomu donucen židovsko-bolševicko-fašistickými vládami, pod vlivem Americko-Rusko-Čínskými imperialistickými bankéři. A celá léta jsem byl v hypnóze, tak že si nic nepamatuji a tím se zříkám veškeré zodpovědnosti. Tak že jsem nevinná oběť kapitalisticko-socialistických režimů a systémů. A jsem rád, že konečně vyhrála vaše ideologie a já mohu šťastně žít ve vašem ráji. A jednoznačně odsuzuji dosavadní systémy a jednoznačně souhlasím s vaším systémem. Děkuji za pozornost.

Žádné komentáře:

Okomentovat