úterý 28. července 2015

Je bůh? Čarodějnice

Viděl jsem dokument, byla to rekonstrukce honů na čarodějnice. Nešlo jen někoho sprovodit ze světa a vzít si jeho majetek, nebo jako pomstu za odmítnutí, jak jsme to viděli ve filmech a jak nás to učili ve školách. Ale co je strašné, je to, že ta inkvizice tomu věřila vážně. Pro ně to byl opravdový případ a spravedlivý trest, z toho jsem měl hrůzu. A v posledním díle (bylo to na díly), byli případy honu na čarodějnice (jako memento, že se to může stát i dnes) z dneška, samozřejmě bez těch hranic, bez inkvizice, ale podle normálních zákonů státu.

Lidi jsou v podstatě zrůdy, kterým se někdo předhodí (podezření) a oni se na něj slétnou jako supy. Poučný dokument, doufám že ho budou opakovat. Měli by, aby se lidi zamysleli nad sebou, jak málo stačí k zničení člověka. Hony na lidi byli ve středověku, stejně jako v 50 letech komunisté pronásledovali nepohodlné. Ve středověku se to samozřejmě týkalo hlavně žen, vždyť bible hovoří o ženách jako o ďáblově stvoření. A byli jich tisíce.

Jedna z hypotéz je i to, že církev hledala potomka Ježíše (pravděpodobně měl ženu, tou byla Máří Magdaléna, z které až církev udělala děvku) a ten potomek měla být žena. Ale to je neprokazatelný fakt, který by musela potvrdit jen sama církev. Ano, ve jménu boha se dělalo spousty zla. A to teď chce víra a církev hodit na satana a nevěřící lidi? Nebo lidi, odpadlé od víry? ALE VŽDYŤ TO DĚLALA CÍRKEV SAMA! SÁM PAPEŽ TO NAKÁZAL!

Že by středověcí papežové, biskupové, kněží, celá středověká církev, byli ďáblové a církev byla ďáblova církev? No z pohledu obyčejných lidí určitě, ale jak se na to dívá dnešní církev a věřící? Tady bych měl ale jednu otázku: jsou dnes církev, papež a ostatní církevní hodnostáři ďábelský instituce a jsou její zástupci ďáblové, nebo už ne? A kdy se ta změna stala? A pokud se stala, tak už byl vlastně satan poražen a vyhrál bůh, tak že proč nejsme v ráji?

Žádné komentáře:

Okomentovat