úterý 28. července 2015

Je bůh? Desatero

Proč desatero, když i bůh netrvá na jeho dodržování? Protože, zhledem k tomu, že na světě existují čtyři stejně silná náboženstvím (buddhismus, hinduismus, křesťanství, islám), mající své bohy a neuznávající bohy jiných.

Proč první tři přikázání (u kterých viditelně bůh netrvá na jejich dodržování) tak strašně připomínají lidské chování, hlavně diktátorů? 1. máš jen jednoho nadřízeného a jiného nebudeš poslouchat. MĚ! 2. nebudeš o něm mluvit špatně. O MĚ! 3. budeš slavit s ním jeho dny. MÉ SVÁTKY! (úprava do dnešní společnosti) Nevěřím, že přikázání jsou od boha, ale jsou od lidí!

Proč mu dříve nevadilo mnohobožství? Proč dovolil v prvopočátcích lidstva mnohobožství? Proč už tenkrát se někomu nezjevil a nedal mu desatero? (když už ho nedal Adamovi). A když mu to nevadilo dříve, tak proč potom ano a dokonce to dal do desatera hned na první místo?

Je vůbec jen jeden bůh? Proč nechal vzniknout stejně silná a rozdílná náboženství? Proč se nezjevuje všem nekřesťanům, aby jim řekl, že je jen jeden bůh, ON? Že by nebyl jen jeden bůh? To by ale desatero bylo lží!

Proč nedal lidem krom právních (božích) zákonů i vědomosti o kosmu, přírodě, zemi…? A to nejdéle ve chvíli, kdy se začali vědci a badatelé za tyto  vědomosti a poznatky pronásledovat, mučit, zavírat a upalovat? Přitom je bible plná příběhů, kdy pomůže neprávem pronásledovaným a potrestá pronásledovatele.

Proč? Proto, že desatero není od boha a nebo Bůh není?

Žádné komentáře:

Okomentovat