pátek 31. července 2015

Opět problém, který nemusel být

Tak máme další problém. Tedy, on by to nebyl problém. Kdyby se nejednalo o Romy. Jo, kdyby se jednalo o bílé, ani pes po nich neštěkne. Tak už je zase stěhujou! Už jim zase ubliižujou! Fůj! A opět nikdo z médií, nehledá proč. No jo, naše zlatá média. Objektivita moc nejde na odbyt, a tak musíme pěkně po bulváru. Ale když Romové viděli, že si tu pomoc tentokrát ne a ne vykřičet, tak najednou začali konat tak, jak měli konat už dávno. Pustili se do práce na záchranu bydlení.

Zvláštní, když se to dalo ještě zachránit, nikdo z nich nic nedělal a ještě stěžovali údržbu těm, kdo se měli starat, neplacením nájemného, elektřiny a vody, protože na to nebyli peníze. A nyní, když je dům před zbouráním, se najednou chtějí o domy starat? A média se jich ještě budou zastávat, místo aby jim vyčetli, že je na vše pozdě. A co kdyby jim ti Rómo milci spíše poradili, aby založili nějaké družstvo, které by si vytvořilo a zafinancovalo projekt na výstavbu nového bydlení, které by si postavili svépomocí, když teď ukázali, jak dělat chtějí?

Ale to je nenapadne. To raději křičí RASISTI, UBLIŽUJOU NÁM! A dovolávají se zastání. Však oni by se nedovolávali lidských práv, ombudsmana, médií. Kdyby jim každý hned řekl, že ..... (no asi tak, jak jsem to už napsal). Takto jen vidí, že budou mít zastání, zřejmě počítají i s EU, která se opět ráda zapojí, jak už mnohokrát. A zřejmě se pokouší ze státu vymámit nové, moderní, bydlení. Nebo si myslíte, že by se tak bouřili, kdyby jim místo ubytovny, nabídli nové domky, nebo nové obytné domy?

Žádné komentáře:

Okomentovat