pátek 31. července 2015

Fejeton: o Romech

Poslední sled událostí mě donutilo přehodnotit svůj postoj. Asi budu definitivně označen za rasistu, možná budu mít problémy a pak si jen Švejkovsky postesknu, jako jeho hostinský: a já byl tak opatrnej! Ale i tak, než řeknu: káleli na něj mouchy, musím mé pronásledovatele opravit: nejsem rasista, páč nemám nic proti Židům, Arabům, černochům, indiánům, Vietnamcům, Číňanům............. ale proti Cikánům, tak že: jsem cikánista.

Tak nám zabili Ferdinanda a potáhneme na Bělehráááááááááááád! Chci tím naznačit, že cikánům (dnes vlastně Rómům) došla fakt trpělivost s Českým rasismem. A chtějí jednat. Tak si založí stranu, a budou požadovat po státu vlastní stát, a když neuspějí u Čechů, tak budou považovat stát po EU, no a když ani tam, tak po OSN. Alespoň to tak prohlásili nový Rómští mesiáši. Ano, jiná cesta není. Už nechtějí snášet ten rasismus. Jako důkaz Českého rasismu udali to, že lidé pochodovali po ulicích a křičeli: Cikáni do práce. Fakt rasistický. A to jako měli lidi volat: Cikánům větší dotace? Jó, to už by nebyl rasismus, že? Tak to jsme zároveň probrali první a hlavní bod jejich stranického programu, tak pokračujeme.

Stále nechápou, čemu že se mají přizpůsobovat oni? A velmi inteligentně dodali: My jsme tu nic nerozkradli. No a hned dodali jména největších Českých zlodějů, v čele s Koženým a Krejčířem a nezapomněli na politické korupce. NÓÓÓ! Tak jestli si myslí, že po nich chceme, aby ještě více kradli, ještě více podváděli, ještě více podporovali korupci...? Tak to uráží i mě osobně.

Ale máme tu další jejich bod programu: nepracovat, dělat bordel, neposílat děti do školy, ale krást, podvádět, korumpovat. To se nám to rozjíždí, a jedeme z kopce. Tak oni chtějí stranu? Ale už tu jednu měli a nakonec se z toho vyklubala pochybná partaj. No, ti co jí zakládají, taky nevypadají důvěryhodně. A chtějí stát? No, měli vlastní vesnice, části měst, nebo i město. Nakonec se vše vybydlelo, nebo se z toho stalo gheto, ve kterém nic nefunguje a nakonec to stejně převezme bílá samospráva. Jak by asi dopadl stát?

Ale jinak, přimlouvám se a vyzývám všechny Evropany, všechny instituce od státu až po soukromý sektor: složme se jim na koupi nějakého neobydleného území. Nebo, odkupme nějaký ostrov od zadlužených Řeků. Řekům to pomůže a Cikáni se mohou odstěhovat na vybájenou vlast. A proč vlastně jen ostrov, nějakou zem? Dejme jim rovnou světadíl. Antarktida je volná, nikomu nepatří, tak prosím, dejme jí Cikánům. A nebo: nechtěli by Cikáni rovnou planetu? Třeba Mars, Venuši, a ještě další planety jsou volné. Jen mám obavy, že by do deseti let žádali svět o humanitární pomoc a za dalších deset let by se polovina nového, Rómského národa opět rozutekla po světě.

Myslím, že se posledními událostmi sami vyčleňují ze společnosti. Chtějí začít demonstrovat za svá práva. Ani bych se nedivil a ještě bych se pobavil, kdyby tam jedni Rómové demonstrovali a druzí, ti slušní, pracovití, přizpůsobení demonstrovali proti nim, společně s dělnickou stranou. Ano, mám obavy, že poslední ukázka, jak to Rómové myslí s dodržováním práv a povinností, jen nahnala společnost do extremismu. Já vyzývám ty slušné, poctivé, pracující, přizpůsobené Cikány (Rómy) aby se distancovali od těch neslušných, nepoctivých, nikdy nepracujících, nepřizpůsobivých.

Žádné komentáře:

Okomentovat