čtvrtek 30. července 2015

Co je to rasismus

Co je to rasismus? Je rasismus to, že ukazujeme na nepřizpůsobivost některých skupin lidí? Je rasismus, že když je některá skupina zvláště problémová, že na ní ukážeme a pojmenujeme problém, pravím jménem? A co je rasistického na tom, že o věcech mluvíme přímo, bez obalu. ANO, problémová není jen komunita cikánská, ale bohužel, u nich je to největší problém, s přepočtu na jejich členy. Kdyby stejné procento nepřizpůsobivých bylo v bílé populaci, tak žijeme ve zdemolovaných, odpadky zavalených městech.

A proč to tak je? Protože politici a ochránci lidských práv, po nás chtějí, abychom kolem nich chodily po špičkách, chápali jejich chování, vlastně se div nepřizpůsobili my jim. Hlavně nikoho nepobouřit, nenaštvat. V pořadu p. Bubílkové na TV Barrandov, dala ochránkyni Rómů, otázku: proč jsou romské byty vybydlené. Ta se ohradila, že české vybydlené jsou horší. Proč p. Bubílková neřekla: to je možné, ale kdyby stejné procento nepřizpůsobivých bylo v bílé populaci, tak žijeme ve zdemolovaných, odpadky zavalených městech. Místo toho si začaly dělat srandu z Čechů. Myslíte, že tím Romům pomůžeme? Takto se ale otázka menšin a zvláště cikánská otázka nevyřeší.

A nevyřeší se ani tím, když jim pomůžeme (dnešním způsobem), to musí hlavně chtít oni. My jim můžeme pomoci akorát tím, že jim dáme stejná práva, jako máme my. A ty snad mají, nebo jsme všichni Češi a Evropané vůbec, rasisté???

Žádné komentáře:

Okomentovat