úterý 28. července 2015

Je bůh? Satan a peklo

Na otázky bible mám zajímavé reakce, které mě vedou k dalším otázkám. Zaujala mě debata o satanovi. Objevení satana prý vedlo boha stvoření člověka, aby ho porazil. Proč to neudělá bůh sám? Zvláště když se píše, že Ježíš se vrátí, zruší satana a nastane boží království. Proč to Neudělá hned, když může? Není to taky důvod, že bůh (a tím i satan) není? Člověk ho musí porazit sám a to tím, že bude (MUSÍ) věřit v boha a bude se chovat podle desatera. Proč ho nezničil sám? Znamená to, že satan je silnější než bůh? A že člověk je také silnější než Bůh a tím silnější než satan?

A neměli bychom se modlit raději k satanovi anebo rovnou k člověku, když zmůže víc? Bůh uzdravuje, když se k němu obracíme a začneme se modlit? Proč až když k němu přijdeme? Není ten bůh tak trochu zlý?: pokud nepřilezeš tak pro tebe nehnu palcem! Tím by se možná vysvětlilo, proč nechal žít satana: aby lidi donutil mu věřit. Bůh tedy lidi trápí a straší, možná vydírá a zastrašuje peklem a satanem, aby lidi donutil k víře. Není to známka špatnosti boha? To se mi zdá lidské, ne boží!

Pokud bůh existuje, tak peklo a satana si sto procentně vymysleli lidi, jinak by byl bůh pořádný hajzl a křivák: jsi nemocný? Nechám tě pojít, pokud neuvěříš. A slabé povahy by psychicky týral: neuvěříš, budeš se v pekle smažit. A co si asi říkal u židů za 2 s.v.??? Bůh by nikdy nestvořil a ani nenechal stvořit peklo a satana, a jestli ano, tak k takovému se nemá cenu obracet, protože je to stejné, jako se obracet ve finanční nouzi na lichváře. Pokud sama církev dělá z boha lichváře, tak buď sama církev je proti bohu, nebo je bůh lichvář a pak je zavrženíhodný.

Jedna z věcí, která má dokázat existenci boha je to, že kdo se modlí, ten se uzdraví. Ale jak to, že když před 100-200 lety věřilo skoro celé lidstvo, že lidé umírali na nemoci, na které se dnes neumírá? Není to náhodou tím, že je dnes lékařská věda mnohem dál? Protože pokud dříve věřil skoro každý a lidi umírali na neštovice a dnes věří každý 2, 3, 5… nevím, tak už neumírají? Pokud bůh rozhoduje o žití a nežití, tak by lékaři nemuseli léčit, farmaceutické firmy by nemuseli vyrábět léky, vědci vynalézat nová léčiva. Stačilo by se modlit.

Andělé strážní - každý komu se něco stalo, a vyvázl celkem dobře, se odvolává na strážníčky. A pokud nás provází andělé, tak proč nás neprovází správným směrem, tedy proč včas nezabrání nehodám? Ale co štěstí a náhoda? A jak to, že andělé (pokud bůh vše stvořil, tak i je), a jakož to svaté bytosti, by měli dělat dobro a pokud by bůh chtěl dělat dobro jen věřícím, tak jak to že své posli poslal i nevěřícím. Zvláště když chce za svou pomoc to, aby se člověk dal na jeho víru? Stejně tak, jako neříkám, že jsou nebo nejsou mimozemšťané, tak neříkám, jestli je nebo není Bůh. Ale říkám, že bůh tak, jak ho stvořila církev, NENÍ.

Žádné komentáře:

Okomentovat