středa 29. července 2015

O mimozemšťanech (nebo o nás?)

O mimozemšťanech se už toho napsalo. Ale taky může být vše jinak. Proč bychom neměli být tou mimozemskou civilizací my? Tím myslím, tou nejvyspělejší civilizací ve vesmíru, která bude tím vesmírem cestovat a navštěvovat ty další světy. Myslím, že je nesmysl, když někdo tvrdí, že my nikdy nedokážeme tak vyspět, jako ta jiná civilizace. Tak pokud to dokázala jiná civilizace, tak proč ne my? To je stejné, jako by někdo říkal, že žádná rasa nedokáže to, co bílá rasa. Ale stále je tu otázka, jestli nejsme první, kdo bude mít možnost cestovat vesmírem. A jestli nejsme první, tak co když jsme vlastně my sami těmi mimozemšťany? Co když naši předci přišli z jiného světa a tak původní pozemšťany vyhladili a teď tu jsou oni, vlastně jsme to my? Ale potom je tu problém. Kolik by jich sem muselo přiletět, aby původní lidi mohli vyhladit, ale aby přitom časem nevymřeli sami, protože by se nestačili rozmnožit. A muselo by jich být hodně, aby vzájemným křížením nezdegenerovali. No, leda že by se křížili s námi. To by jich nemuselo přiletět zas tolik. To by také vysvětlovalo, proč jsme díky nim, nezaznamenali veliký civilizační skok. Protože pár lidí (pardon: mimozemšťanů) by nedokázalo prosadit velké množství poznatků. A to ještě nemuseli sami znát všechno, nejspíš jen (nebo hlavně) poznatky o vesmíru, jako správní kosmonauti.

Asi ale vyloučím to, že my jsme ti "toužebně vyhlížení" mimozemšťani. A to ani v případě, že by se s námi zkřížili. Za ta tisíciletí by už jejich geny stejně byli hodně zředěný. Proti velké invazi a tedy vyhlazení původních lidí a nahrazení je svými (mimozemšťany) svědčí i to, že vzhledem k pravděpodobné vyspělosti, by tu muselo něco po ní zůstat. Nebo bychom navázali na jejich vyspělost a byli bychom o tisíce let ve vývoji dál. Aby se jim povedlo vyhladit původní obyvatele a nastoupit místo nich, tak by jich muselo být spousty. A mezi sebou by měli odborníky (minimálně znalce) všech možných oborů. A sebou by si přinesli všechny důležité dokumenty, plány, návody, odborné texty…, na které by navázali své vědomosti, poznatky, výzkum, práci. Protože, pokud jich přilétlo velké množství, tak museli mít v plánu tu zůstat. Tak proč by to najednou zase všechno zapomněli? Jinak by sem přilétla jen nějaká menší skupina astronautů. A kdyby se něco stalo, že by tu už museli zůstat, tak ti by buď časem zemřeli, nebo by splynuli s místními lidmi, a to tu nemuselo po nich zůstat nic. Tak že: my určitě nejsme mimozemšťani.

Ale může být možné, že my budeme první, ti nejvyspělejší, ti mimozemští návštěvníci. Dejme tomu, že to tak je. Co uděláme, až nám naše vyspělá technika dovolí objevovat a navštěvovat jiné světy? Budeme ty lidi strašit po nocích? Budeme je strašit únosy? Budeme jim zjevovat naší přítomnost nevysvětlitelnými jevy? Budeme se jim ukazovat, dělat kruhy v obilí? Budeme jim v jedné etapě pomáhat a pak se jim ztratíme na věky? (případ údajné pomoci mimozemšťanů při stavbě pyramid a dalších staveb dávných civilizací) Nebo prostě, když už ten svět objevíme, tak rovnou navážeme kontakt s tamní civilizací? Protože ta zjevení se mi zdají tak zbytečné, že jsou nelogické. Skoro bych to přirovnal k chování puberťáka, než k chování vyspělé civilizace. A kdybychom se už jednou s tou místní civilizací spojili, tak proč bychom s nimi to spojení přerušili? To je stejně nesmyslné, jako to zjevování, kruhy v obilí, dělání různých jevů. Proč bychom plýtvali s energií a časem? Prostě, už tu je spojení, tak by se udržovalo. Další důkaz toho, že jestli existuje už vyspělá mimozemská civilizace, tak tu ještě nebyla.

Ještě může být možnost, že o nás mimozemšťani nemají zájem. Ale pak by nás nikdy nenavštívili a nikdy by je nikdo neviděl, a proto vše, co se svádí na mimozemšťany, je přírodní jev, nebo práce lidí (u 99% jevů se to potvrdilo). Ale i to je velmi nepravděpodobné a nelogické. To nás spíše ještě neobjevili, než že by s námi nechtěli komunikovat. No, jak bychom se zachovali my? Celá století a tisíciletí toužíme po spojení s jinou civilizací, a když jí najdeme, tak si řekneme, že o ně vlastně nemáme zájem a budeme se tvářit, jako že neexistuje? Naopak! Nejspíš k nim okamžitě pošleme nějaké výzkumné stroje. Ty zjistí vše o té planetě. Složení povrchu a atmosféry, jestli je to pro nás bezpečná planeta, jaký je tam život, jestli je tam inteligentní civilizace. Nejspíš bychom k nim poslali nějaké družice na oběžnou dráhu a i několik strojů, které by přistáli na té planetě. No a po pořádným průzkumu bychom poslali i živou posádku a navázali spojení. Pravděpodobně bychom si zjistili, s kým by se to spojení dalo navázat. Nejspíš tak, že bychom odposlouchali jejich příjem tv, rozhlasu, internetu. No a po získání informací bychom navázali spojení, přistáli bychom a normálně s nimi komunikovali.

Ale pokud bychom chtěli jejich planetu kolonizovat, tak bychom po informacích o té planetě: složení povrchu a atmosféry, jestli je to pro nás bezpečná planeta, jaký je tam život, jestli je tam inteligentní civilizace, prostě nasedli na vesmírné lodě a přilétli, za válčili si a místní obyvatele kolonizovali nebo vyhladili. Tím spíše bych vyloučil, že ty jevy a údajné spojení dávných civilizací s mimozemšťany, jsou pravda. Protože, kdyby tu byli, tak proto, že něco chtějí. Buď navázat kontakt, nebo nás kolonizovat. V obou případech by to už dávno udělali. Vylučuji to, že kdyby nás našli, tak by s námi nechtěli nic mít. Vždyť nalézt cizí civilizace muselo být jejich přání tak velké, jako naše. A pak by tu možnost zahodili? Vzhledem k tomu, že i my už dnes víme, že náš svět jednou zanikne. Nevíme kdy, ale víme, že určitě. A kdyby nás objevila nějaká vyspělejší civilizace, tak ona by věděla více, možná i dobu zániku své planety, tak by se určitě nezdržovali nějakými hrátkami (různé úkazy), ale šli by rovnou na věc. Kontaktovali by nás, přistáli by u nás, a podle situace: splynuli by s námi, nebo nás obsadili a zotročili, v krajním případě: vyhladili. Rozhodně by s tím neotáleli, protože by věděli, kdy u nich život skončí. A že skončí, už vědci zabývající se vesmírem, vědí.

Tak že, na mimozemšťany si budeme muset počkat. Nebo budeme my ti první, co dobudeme vesmír, pokud do té doby nezahyneme, jako dávné civilizace na naší planetě. A kdo si myslí, že mimozemšťané by se nechovali podle našich měřítek, tak z nich dělá bohy, ne mimozemskou civilizaci. To už ale není o mimozemšťanech a UFO, ale o bozích, cirkvy a víře.

Žádné komentáře:

Okomentovat