úterý 28. července 2015

Je bůh? Bůh se mýlil a opisoval

Zastánci ojedinělosti bible nad jinými díly lidí, a proto i důkaz, že bible není lidské dílo ale boží, je to, že bible byla sepsána před 2000 lety a od té doby je bez změn, stále stejná a aktuální. Taky důkaz, že je to boží dílo, kdyby to ovšem byla pravda. Protože bible se měnila, třeba rozložení na kapitoly a verše a i slova se měnila. Ze tří mudrců se stali tři králové. A z Máří Magdalény se stala kurva až na přelomu tisíciletí. Jestli i tyto změny pochází od boha, že by se bůh mýlil?

Bible je složená ze svitků s náboženskými texty, proč tam nejsou všechny, nebo jako na potvoru chybí ty, které naznačují, že Kristus měl pravděpodobně ženu, tou byla pravděpodobně Máří Magdaléna, která byla také jeho hlavní pomocník při šíření křesťanství. Ale zato později, asi 10-12 st.n.l., z ní církev udělala lehkou ženu. Dokonce jsou svitky, které pravděpodobně psala sama Máří Magdaléna.

A další jsou Tři krále. Do 12 st.n.l. mudrci a bílý. Až mezi 12-15 st. se objevovali jako králové a rozdílné pleti a rozdílných rysů. Ani počet není vždy stejný. Jeden měl Evropské rysy, druhý Asijské, třetí africké. A není to náhoda, že se barva a rys měnily v době objevování, setkávání a rozvíjejícího se obchodu mezi těmito světadíly. A i číslovka 3 je zajímavá, protože jako by náhodou připomínají: důležití apoštolové Petr, Jakub, Jan. Zlato - král, myrhu - pohřbívání, kadidlo - bůh. Tři krále - v době kdy se anglický, francouzký, německý panovník vzepřeli papeži. K+M+B, původně znamená: Kristus žehná tomuto domu a křížky: otec, syn a duch svatý, tedy ne jména králů.Tak že mudrci (králové) neexistovali, protože to bylo jen vyjádření symbolu?

A taky musel opisovat, protože třeba o potopě světa se zmiňují daleko před biblí (12 st. p.n.l.) už Babyloňané (Epos o Gilgamešovi) a to ještě pravděpodobně převzali od nejstarších židovských kmenů, protože pověst je ještě starší. Pokud by bible byla boží dílo (myšlenka), protože příběhy v ní jsou aktuální i dnes, tak by Decameron od Boccaccia, muselo být taky boží dílo, protože je stále aktuální - láska a nevěra, už 650 let, Shakespeare a jeho hry - stále mají lidem co říci i po 450 letech, Moliére a jeho společenská témata, aktuální i po 400 letech. A mohl bych pokračovat a věřte, že tato témata budou aktuální i za tisíc let, protože jsou o životě, stejně tak i příběhy z bible.

Žádné komentáře:

Okomentovat