úterý 28. července 2015

Nejen pro zasmání (přišlo emailem)

Vynálezce vozu Porsche umře a dostane se do nebe. Svatý Petr ho přijímá a povídá: Za tvé zásluhy pro motoristiku, je ti dáno jedno přání. Co by sis přál? Ferdinand Porsche chvíli uvažuje a povídá: Dobrá dovol mi rozhovor s Bohem. Svatý Petr ho tedy představí Pánu Bohu. Porsche se ptá Boha:
Milý Bože, když jsi tvořil ženu, kde jsi byl myšlenkama? Bůh: Co tím chceš říci? Porsche: "No, tvoje dílo má mnoho chyb. Podívej:
1. Předku chybí aerodynamika. 2. Hlučnost je silně nad únosnou hranicí. 3. Náklady na údržbu jsou moc vysoké. 4. 5 až 6 dní v měsíci je mimo provoz. 5. Zadní část visí volně dolů. 6. Neustále se musí přelakovávat a upravovat. 7. Výfuk je moc blízko sání. 8. Světlomety jsou moc malé a směřují dolů. 9. Spotřeba je moc veliká.
Bůh chvíli uvažuje a odpoví: " Ferdinande, Ferdinande, máš jistě pravdu, ale podle statistiky používá více mužů můj vynález než tvůj.

Toto mi přišlo a myslím, že v tom je velké moudro. Je to o tom, že někdo něco nebo někoho kritizuje a sám má horší řešení, systém, způsoby, práci, jednání….

Žádné komentáře:

Okomentovat