pátek 31. července 2015

O co jde? O (ne)řešení

Tak jsem se v pořadu ČT: Tah dámou, opět od některých debatujících dozvěděl, že jsem rasista. Podle vládní zmocněnkyně pro lidská práva Moniku Šimůnkovou a asistentky pro znevýhodněné žáky Venuši Samohýlovou, jsou všichni nespokojení a bouřící se lidé proti chování cikánů rasisté, kteří nechápou a nerozumí těm cikánům a proto je nemají rádi. Nechápou, že oni jsou prostě takový a jiný nebudou. Tak je konečně načase se s tím smířit, přizpůsobit se jim a tolerovat je a neremcat nad jejich potřebami. (má slova, takový jsem nabyl dojem při jejich projevech) Až když jim další účinkující poopravili pohled na pracující, poctivé, slušné, zákony dodržující, báječné cikány a na rasisticky naladěné, nic nechápající Čechy, tak krotili svůj boj za cikány.

První se ostře ohradila na ten pohled spolusedící starostka Šluknova Eva Džumanová a v publiku další zástupkyně obcí na Šluknovu a občanka, Romka Olga Siváková, která mě mile překvapila, když říkala, že vše je v rodinách, ve výchově. A vždy jsem to tak, jak to říkala, psal ve všech debatách na toto téma. Vše je v rodinách, výchově, vůli samotných Romů to změnit. Záleží na samotných Romech. Ano, nikdo jiný, žádný stát, instituce (třeba škola), organizace a další výmysly pseudohumanistů, kteří o problémech jen četli, slyšeli, viděli akorát v TV, a kteří bydlí daleko, hóóódně daleko od Romů, to nevyřeší, pokud to nebudou chtít řešit samotní Romové. Před časem jsem to slyšel také od pana Koláře (též Roma) v pořadu paní Bubílkové, pak v jednom dokumentu, kde také Rom žijící v cizině tak mluvil, a dnes i paní Olga Siváková.

Děkuji paní. Udělala jste pro Romy víc, než všichni ti zmocněnci, vlády, pseudohumanisté, pro které je problém cikánů (Romů) jen dobrý business a teplé místečko. Proto nic neřeší a nikdy nevyřeší, aby si to udrželi. Kdyby problém nebyl, nebylo by teplé místo a peníze na jejich práci a mzdu. Co by pak pro bůh dělali? Že by konečně něco užitečného? To je jejich černá můra. Tak hezky budeme problém více rozdmýchávat. Budeme cikánům naznačovat, že oni jsou v právu, ti dobří. Tím nasereme tu bílou většinu, která je za to bude více nenávidět. No a problém se bude zvětšovat. A nás bude muset být víc, založíme proto celou novou instituci, a stát nám bude posílat miliardy na řešení problému. Dobře si to vymysleli, jsem zvědav, kdy to lidi pochopí.

Žádné komentáře:

Okomentovat