úterý 28. července 2015

Je bůh? Nebe a duchové

Proč bůh dovolí to, co dovolí. Pokud je stvořitelem všeho, tak je logicky stvořitelem i zla. Pokud je vševědoucí tak už při stvoření musel vědět, co se bude dít. Tedy dovolil zlo. Pokud je všemohoucí, a přesto nezasáhne, tak mu to zlo nevadí. Bůh je tedy zlo! Kdybych to přirovnal k vynálezci: tak on by něco vymyslel, zjistil by, že to má chybu, která může zabíjet, ale přesto by to dal na trh. Vědomě by věděl, že to nebude fungovat a bude to škodit. Jak byste se k tomu vynálezci chovali?

Co nám třeba říkají příběhy o setkání s duchy. Bylo o tom už hodně napsáno a natočeno. Mně osobně se to tedy nestalo. Proč se to někomu stane a jinému ne? Jedna z odpovědí je: že se to stává lidem silně věřícím, senzibilním, silně citově propojeným. Z toho mi plyne, že nejsem věřící, senzibil ani citově na nikoho napojený. Nevím, možná je i jiné vysvětlení, proč jedněm se to stane a jiným ne. Jedno vysvětlení, že nebe (ráj) a bůh není. A buď si to dotyčný vymýšlí, aby byl zajímavý, nebo se mu prostě zdá o člověku, kterého měl moc rád. Takže buď lež, nebo obyčejné vzpomínky.

A druhé vysvětlení: Dejme tomu, že jsou duchové a tedy nebe, potažmo bůh, tak by se to muselo stávat všem, nebo se pletu? Protože, pokud to existuje, tak by se všichni v nebi, snažili varovat a upozornit nás živé, že bůh je, že je i ráj. Leda že: by jim to bůh zakázal. A o čem to svědčí? Že je bůh špatný, zlí, že nechá konat zlo. Protože kdyby se sám zjevoval, nebo posílal svaté, a posílal by i duše mrtvých, aby živé varovali: že Bůh je, že je i ráj, a tak se chovejte slušně, ať se tam dostanete a ať se nedostanete do pekla. A pokud to nečiní, protože to bůh nechce (jiný důvod neznám a i sama církev tvrdí, že vše řídí Bůh), tak je to zlo sám Bůh!

Žádné komentáře:

Okomentovat