úterý 28. července 2015

Je bůh? Byl bůh Žid nebo křesťan

Téma bible jsem probíral a asi ještě budu, už dříve. Většina reakcí (slušných) byla o tom, že bible je stará jak lidstvo samo, je stále živá, má co říci i dnes, proto je stále aktuální. Divím se, že obránci bible nevidí, že bible jako taková vznikla až ve 4st.n. l., když jí dával dohromady císař Konstantin s církevními hodnostáři. Do té doby kolovalo boží slovo ve svitcích. A bibli jako takovou složil jen s některých svitků, které se hodily tehdejšímu myšlení. Dnes jsou známé svitky, které se tam nedostaly, to by bible byla o něčem jiném.

Proč je starý zákon sepsán minimálně tisíc let po poslední události v něm popsané, a první záznamy nového zákona asi 100 let po smrti Ježíše. Proč nejsou známi dobové zápisky už za života Ježíše? Proč alespoň některé sám Ježíš nenapsal? Že by v době starého zákona nikdo neuměl psát a v době nového už zase nikdo neuměl? Je možné, aby opravdu nebyla nikde dobová zmínka? (Dnes už jsou známy svitky, které se do bible nedostali, na kterých jsou dobové záznamy. Proč bůh dopustil takový zásah do svého díla? Že by známka jeho NEEXISTENCE?)

A taky je zajímavé, že starý zákon je celý o židech a pro židy. I Ježíš a jeho rodina byli židé, proto je k smíchu, že někteří věřící vidí v židech zlo, ale Ježíše uctívají. A nový zákon je zase celý o křesťanech a pro křesťany. Co to znamená?
1) Bůh je žid, ale nevadí mu, že jeho syn je křesťan.
2) Bůh byl žid, ale stal se křesťanem.
3) Bůh přeměnil sebe a židy na křesťany, tak že dnes už židi nejsou, protože jsou to křesťané.

Žádné komentáře:

Okomentovat