středa 29. července 2015

Desatero, církev, víra, je o lidech ne o bohu

Celé desatero je myšlenkou člověka, ne boha. Jsou v něm věci, které by bůh nikdy nemohl tak formulovat. Tedy, ne ten bůh, o kterém se bible zmiňuje. A také usvědčuje církev z bezbožnosti. Co mě nesedí?:

1 je jen jeden bůh) kdyby tomu tak bylo, proč to nezjevil muslimům, budhistům, hinduistům…? Že by podle křesťanů, byli nevěřící?

2 nebudeš mít modly a modlit se k nim) a co je kříž? Svaté obrazy? Ježíš? Svatá místa? Kostely, synagogy, mešity…? Čím se tyto ikony křesťanství (i jiných církví) liší od dávných pohanských bůžků a obětních oltářů?

3 nevezmeš boží jméno nadarmo) je-li bůh mírumilovný, je-li dobrotivý, je-li spravedliví… tak samotná církev, samotní křesťanští bojovníci, samotní misionáři se protivili tomuto zákonu, když hlásali, že vše dělají ve jménu boží a za boha. Vždyť bůh by přeci neválčil, že?

4 cti den volna) v bibli je ale den volna sobota. I když, to má být 7 den. Jediní, kdo drží sobotu jako den volna, jsou Židé. Křesťané ale drží neděli, tedy 7 den. Jak to tedy je? Že by biblické schizma?

5 cti otce svého a matku svou) jasný důkaz myšlenky člověka, ne boha. Tady mě chybí podstatné: a co děti? Děti si úctu rodičů nezaslouží? Dětem se tu nakazuje (a v bibli se to dále rozepisuje), že dítě má milovat rodiče za každou cenu. Tedy, i když budou týrané, zneužívané, odložené? Myslíte, že to by takto bůh chtěl? Nenapsal by to spíše asi takto: Cti otce svého, i matku svou, i dítě své. Určitě ano! Ale holt práva dítěte vznikla až ve 20 století, tedy 2000 let (respektive 1700) po sepsání bible, že?

6,7,8,9,10) nepokradeš, nezavraždíš, nebudeš křivě svědčit, nesesmilníš, Nebudeš toužit po domě svého bližního ani po jeho poli ani po jeho otroku ani po jeho otrokyni, po jeho býku ani po jeho oslu, po ničem, co patří tvému bližnímu.) Tady jasné, akorát kdo je ten blízký? Pro církev a věřící nejspíš jen křesťan. Jinak by se nemohlo stát, že křesťané, podněcované církví a jejími hodnostáři, dělali ve světě to, co dělali.

1 a 5 přikázání ukazuje, že bůh nejspíš není, jinak by se zjevil všem a dal by desatero všem, ne jen... Židům. A v pátém by se bůh určitě zmínil i o dětech. A zbylá přikázání usvědčují samotnou církev (u křesťanů v čele s papežem) z nedodržování desatera, odklonění od boha, zřeknutí se boha a zapuzení boha. Církev sama je antikrist.

Církev (nejen křesťanská) se sama zpronevěřila celému desatera. Nakonec proč by desatero dodržovali. Oni ho nedostali. Dostali ho židé.

Žádné komentáře:

Okomentovat