středa 29. července 2015

Menšiny musí sami chtít

Všechny národy a etnika mají své zvyklosti a zapracují i zvyky. Proto nefungovala, nefunguje a fungovat nebude žádná pomoc zvenčí. Snažili se o to jiní celá století. Nejhůře se ta snaha ukázala za řádění socialismu národního (za Hitlera) a bolševického (za komunistů). Všechny snahy jsou marné a zbytečné, pokud to nevezme to etnikum za své. Pokud to pro to etnikum bude stále jen cizorodý prvek, bude to dělat zlo. Buď to bude zneužívat jeden, nebo druhý.

To ovšem neznamená, že společnost nebude prosazovat své zákony na menšinách. A menšina bude muset počítat s tím, že porušení zákonů majoritní (většinové) společnosti bude trestáno. Proto by menšiny a etnika měli pro svou změnu a své začlenění do společnosti sami něco udělat. V tom jim nikdo nepomůže. Ta změna musí vycházet od nich. Pokud to nebudou chtít sami, nezmění se nic. Nikdy!

A tady nejde o zásadní změny (chtějí žít pod stany - ať žijí! Chtějí kočovat - ať kočují! Chtějí jíst jen zeleninu - ať jedí!) Ale tady jde o to, aby menšiny a etnika dodržovali zákony a ústavu státu, kde žijí.

Žádné komentáře:

Okomentovat