neděle 4. října 2015

Proč věříte straně, která už jednou nedodržela co slíbila?

Komunisté po velké říjnové tvrdili, že nastolí nový, spravedlivý systém. Naopak ale v Rusku (později sovětském svazu), dál vesele fungoval Carismus, ovšem pod taktovkou komunistů. Tak dnes funguje kapitalismus v Číně. Oficiálně sice socialismus (ale už jen politicky), neoficiálně surový kapitalismus, který by nemohl v dnešní Evropě být. Komunisté (a nejen v Rusku - SSSR, Číně, ale všude) po uchopení moci, v podstatě vrátili (nebo nechali) systém k feudalismu. No, podobnost je očividná. Držitelé moci politické i hospodářské (v podnicích a družstvech), mohli být jen z jedné skupiny (za feudalismu vrstvy), a to z komunistické strany (za feudalismu z feudální vrstvy). A dokonale to do opět feudálního systému dovedli v KLDR. Kde se moc dokonce dědí.


A nejen proto, kam zavedli systém, politicky i hospodářsky, ale právě proto, by je neměli lidi volit. Nejen že většinou to vedli hlupáci, protože komunistickému systému nejde o vzdělání, ale o správné ideologické myšlení. A celé je to jen a jen o závisti a nenávisti, o nepochopení lidských potřeb. Protože, kdyby chápali lidské potřeby, tak by nemohli jednat, jak jednali. Jako důkaz jejich nepochopení, co lidi skutečně potřebují (myslí si, že práci, střechu nad hlavou, jídlo, mít zdarma a dostupné vzdělání a zdravotní péči) je to, že se utíkalo na západ, ne na východ. Nechápou, že je to hlavně svoboda.

Proto se nyní nikdo nehrne do socialismu, který byl (což je naivní, protože ti, kdo by si ho přáli zpět, tak jen kvůli tomu dobrému, a nechtějí vidět to špatné. Chtěli by mít socialistické jistoty, ale v kapitalistickém životě a dostatku. Což se zcela vylučuje) ale do nějakého "jiného" socialismu, takého míchaného, takového: chceme mít ty jistoty, ale nechte nám naše svobody a dostatek. Takže, oni vlastně chtějí sociální, demokratický stát, ne socialistický, totalitní stát. Ten první jim komunisté rozhodně nezajistí, ten druhý jim můžou zajistit jen demokratické strany. Ale takový systém je velmi nákladný, a může si ho dovolit jen velmi bohatý stát. To bohužel naše republika, po 50 letech devastace socialismů (nejdříve národního, potom komunistického) není.

VOLTE DEMOKRATICKÉ STRANY, NE EXTRÉMISTICKÉ. (i nalevo se najde demokratická alternativa, není třeba sahat po komunistickém extrémismu, který stejně nakonec nesplnil co slíbil, a sám se postaral o vyvrácení funkčnosti své ideologie)

Žádné komentáře:

Okomentovat