neděle 4. října 2015

Nesmíme jim nalítnout opět!

Už jednou naši předci, nalítli komoužským slibům v r. 1946. Jak to, proč? Jestli jste si někdy přečetli tisk a komunistické projevy, plus jejich program, z té doby, a připočtete neznalost komunistických plánů a hlavně: neznalost praxe ze sovětského svazu, tak se nedivím, že naši předci nalítli.

Z dobového tisku a jejich "oficiálního a veřejného" programu (neveřejný byl přísně tajný), tak byste četl, že slibovali práci pro každého, svobodu a demokracii, přímou účast obyvatel na rozhodování státu (v podstatě přímou demokracii). Širokou podporu podnikání. Samozřejmě, zadarmo školství a zdravotnictví, prodloužený víkendy (dříve se dělalo i v sobotu, což komouši zrušili až po 30 letech), lázně pro každého každý rok, jako na víc k dovolené. Dále se distancovali od praktik bolševismu (v SSSR), a kategoricky odsuzovali všechna přirovnání k sovětům, s odůvodněním, že by to u nás, ani nešlo. Dále na venkově darovali každému pole a dobytek.

A neustále omílali, že krizi, válku, Mnichov, zavinili pravice, kapitalismus, západ, a démonizovali se zásluhy sovětského svazu, země komunistů, jako zachránce světa, vítěze nad fašismem (hned po válce, se nepsalo o národním socialismu, ale fašismu, aby to nehodilo bláto na sovětský socialismus), jediného, skutečného spojence, který by nám po Mnichovu přišel pomoci, kdyby to neodmítla naše pravicová vláda (jedna z prvních lží, protože Stalin už měl pakt s Německem, o spojenectví, které se až do napadení, projevoval materiální pomocí Německu. A Stalin si pojistil, aby nám nemusel pomoci tím, že se musíme nejdříve sami bránit (v podstatě odrazit útok a vlastně se ubránit sami) Německému útoku). Samozřejmě, že se zatajovali skutečnosti ze sovětského svazu. A mluvilo se jen o sovětských úspěších.

Abych to ukončil, tak kdybychom neznali, co už známe. Kdyby nám v praxi nepředvedli, co dovedou. Tak kdybychom je už neznali, tak já osobně bych jim věřil. Nebyl bych tak kategoricky proti nim. Když čtu jejich program, tak bych tam našel věci, s kterými bych souhlasil. Ale? Stejně tak slibovali i po válce. I po válce ze sebe dělali ty největší demokraty. A jak to dopadlo? Vy si snad myslíte, že kdyby dnes (stejně jako tenkrát) přiznali, že budou znárodňovat, združstevňovat, pronásledovat opozici a nepohodlné lidi, zavedou cenzuru (dnes by spíše donutili média k autocenzuře), zruší svobodné volby (dnes by je jen zmanipulovali), tenkrát (dnes asi ne) že budou zavírat a popravovat, zakážou volné cestování,… Myslíte, že by je někdo tenkrát i dnes volil? Ale náznaky toho, že se nezměnili, jen poučili (tedy, že už to udělají chytřeji, skrytěji, než tenkrát) vyčteme z jejich programu, projevů a jejich názorů. Nenalítněme jako tenkrát naši předci.

Komunisté a socialismus, jsou nereformovatelní, nezměnitelní, nepolepšitelní. Jistě že se nebudou opakovat 50-tá léta. Ale zavedou tu prozatím, jen režim podobný v Rusku a Číně (politická moc v rukou jedné strany, ekonomika více méně svobodná, pokud podnikatel bude loajální režimu. Minimálně bude držet hubu). Prozatím, než se dva ze tří velmocí dnešního světa (USA-Rusko, Rusko-Čína, USA-Čína) opět vydají, na cestu k socialistickým světlým zítřkům. V případě USA samozřejmě ne opět, ale i oni. V případě Rusko-Čína, je to velmi reálné. A kdo se potom odváží postavit tomuto duu do cesty, až sem přijedou bratrsky ochraňovat komouše?

Žádné komentáře:

Okomentovat