neděle 4. října 2015

Šíření špatné nálady a nepokojů? Jen prostředek levice, dostat se k moci!

Další boss, který se chce přes hřbety odborářů, dostat k lizu. Já pana Dufka neznám, jen vím, že všichni odborový bossové, se od dob Špidli, vždy zapojili do politiky a pod hlavičkou ČSSD kandidovali ve volbách. A místo toho, aby se angažovali v pracovněprávním vztahu, a bojovali za práva pracujících ve firmách, tak se dali na politiku. A nejvíce se to projevilo po volbách 2010. Když ČSSD i přes vítězství, skončila v opozici. A tak hledala nepolitického spojence, ale který bude mít vliv na voliče. A k tomu se nejlépe hodí odbory a různé zájmové skupiny.


A těch se, jako houby po dešti, vyrojilo neuvěřitelné množství. Protože všichni lidi nejsou v odborech, tak potřebovali množství nabrat jinak. A tak lidi, naštvané na politiky, a když je posloucháte a čtete jejich komentáře, tak i závistí pukající, že jiní se mají lépe, než oni, se začali nabalovat, jak mouchy na mucholapku, na ty skupiny. A zajímavé, jak se ty skupiny, tak zázračně dali dohromady, a ač jsou sdružení v desítkách skupin, tak mají společný (ani ne podobný, ale totožný) program, se společným postupem a cestou k dosažení cíle. Shoda až neuvěřitelně shodná, včetně rétoriky a pohledu na dnešní systém. To se nepodařilo žádné politické straně.

Mě s toho plyne, že to je vše organizované z jednoho centra. A je jedno, jestli z KSČ(M), ČSSD, nebo odborů. Ale ta shoda programů, postup, jak dojít cíle, rétorika představitelů jednotlivých skupin, je až nadpozemsky neskutečná. A čas nám ukáže, z kterého centra se to organizuje. Každopádně, pokud nebude lidem opravdu tak zle, jak by si ti bijci za světlé zítřky přáli, tak se jim nepodaří zvednout vlnu protestů a zvrátit vývoj k demokracii. A věřím, že v parlamentních volbách, už opět budou mít komouši jen těch svých 10%, protože lidi půjdou k volbám. Uvědomí si, že jim půjde o svobodu.

Tedy doufám, že lidem dojde, co by se potom mohlo stát. Ve skutečnosti komouši marně slintají po moci. Protože když se podíváme, kolik voličů měli (asi kolem 600 000), tak při 100% účasti, by získali asi 10% max., Protože lidi, který je chtěli volit, je volili. Který je nechtěli volit, volili jiné anebo nevolili vůbec. Tak že, jen kolem 10 až 15% lidí chce návrat k socialismu. 85-90% lidí je spokojeno, jen by někteří z nich (voliči ČSSD) chtěli jít jinou cestou, ale stále demokratickou. Protože kdyby ne, tak věřte, že by ty komouše volili už dávno.

Žádné komentáře:

Okomentovat