neděle 4. října 2015

Češi odmítli socialismus. Dobrá zpráva pro budoucnost.

Letošní volby jasně ukázaly to, že Češi odmítli socialismus rudý (ksčm) i s lidskou tváří (spoz). To by měl být vzkaz všem stranám a hnutí: s komunisty nikdy nejít do vlády a to na jakékoliv úrovni! 


Podle mě by se měla ČSSD zbavit rudého zabarvení. Češi jasně odmítli socialismus. Proto by se měly jasně distancovat od jakékoliv spolupráce s komunisty a to na jakékoliv úrovni. Jejich další "pyrhovo" vítězství by měli chápat jako odezvu voličů na jejich krajské vlady! Podle mě jim to ubralo možná 10 i 20% voličů.

Prohra a odchod do opozice, by měla ODS ale i celá pravici využít, a zbavit se všech podezřelých členů a kontaktů mezi "příznivci" a jasně se distancovat od všech takových lidí a kontaktů. A hledat a najít přijatelné zřetelné tváře, které zaujmou a budou umět jasně a srozumitelně vysvětlit program strany.

Pro další vývoj v politice bude potřeba přijmout jasný vzkaz pro voliče. Aby politika a politik přestali mít rovnítko: korupce, zločin, nepoctivost, nečestnost, neslušnost.

1) distancovat se od jakékoliv spolupráce s komunisty na všech úrovních a zbavit se rudého zabarvení.
2) vyloučit členy a přerušit jakékoliv kontakty, spojené s korupcí a jakýmikoliv praktikami, a distancovat se od nich.
3) přestat s jakýmikoliv antikampaněmi, vzájemnému napadání a vylučování spolupráce. (voliče nenasere ta spolupráce jako taková, ale to že jste jí vyloučili)
4) myslet na zemi a lidi ne na sebe a svou ideologii. (voliče nenasere velká koalice jako taková, ale vaše špatná práce)
5) umět srozumitelně vysvětlit svůj program.
6) nedělit sebe i společnost na levici a pravici a ukončit tak politickou občanskou válkou. (nepřítelem nemají být vaši konkurenti z opačného politického spektra a už vůbec ne konkurenti ze stejného politického spektra, ale z extrémního spektra: komunisté, nacisté, fašisté, rasisté a jejich odnože)
7) programy levice a pravice by měli směrovat hlavně k demokracii, svobodě, bezpečí, právu a spokojenosti všech lidí. Proto by neměla být překážkou jakákoliv DEMOKRATICKÁ koalice.
8) jediným rozdílem levice a pravice by měla být víše: daní, dávek a dotací.

Žádné komentáře:

Okomentovat