neděle 4. října 2015

Komoušům nikdy nešlo o lidi, ale o moc

Za komunistů také byli bezdomovci a nezaměstnaní. Ale museli se schovávat. Na první měli komouši paragraf za potulku a na druhé na příživu. A to nepočítám za nezaměstnané ty, kteří sice měli razítko v občance, ale buď nechodili do zaměstnání (z jakéhokoliv důvodu), nebo chodili, strávili tam pracovní dobu (nikoliv prací) a šly domů. Obě skupiny "zaměstnaných" byli placeny. A možná i kvůli nim, ti skutečně pracující, měli tak nízké platy, že i nezaměstnaní na západě na podpoře, byli na tom lépe, než zaměstnaní u nás.


Lékaři, učitelé, inženýři, soudci…(nemluvě o mnohem méně placených profesí) v tom vašem báječném socialismu, si za své platy (ne)mohli dovolit to, co na západě nezaměstnaní z podpory. Teď řeknete, že to bylo čím? Vyspělejší ekonomikou? Ano! A jsme u toho, proč socialismus padnul. Měl horší, zaostalou ekonomiku. A věřte, že kdyby trval do dnes, tak už tu máme opět lístkový systém, jak je to na Kubě. Snad by ještě nebyl hladomor, jako v KLDR. Nebo ještě jedna možnost, Čínská cesta: kapitalismus 19 století.


Tedy na jedné straně velmi bohatí, na druhé velmi chudí. Plus totalitní režim se všemi důsledky (zákaz voleb, cenzura, pronásledování jiného názoru, neexistující opozice, vláda jedné strany, perzekuce obyvatel za projevy odporu) a hlavně, o čem komouši při chvále "fungujícího" socialismu v Číně, moc nemluví: plně placené školství, zdravotnictví, žádné důchody, také nezaměstnanost a bezdomovci, dělníci pracující v podmínkách, v kterých by v Evropě nikdo nedělal, a na vedení podniku by bylo podané trestní oznámení a podnik by nejspíš zavřeli. A to tam vedou komouši. Kdyby to tak bylo u nás, tak naši komouši by už vyzívali k revoluci a chtěli řešení v OSN. Stále se vám zdá, že komouše někdy zajímali lidi? Nikdy! A to, že lidem dali zaměstnání (nikoliv práci), bydlení (ne pro všechny, jak se to rádo presentuje), neplacené zdravotnictví a školství (další lež. Platil to stát, na úkor všeobecné zaostalosti ekonomiky, a tím na úkor nekonkurenceschopnosti naší ekonomiky, která by dříve či později, ale určitě kolabovala, a došli bychom do Kuby nebo ještě hůř: do KLDR. To Číňané pochopili za éry Gorbačova, a tak stvořili kapitalistický socialismus: kapitalistická ekonomika, socialistická politika) A našim komoušům se ta Čínská cesta náramně líbí. Opravdu zvláštní obránci pracujících.

Jim ve skutečnosti nevadí bída, nezaměstnanost, bezdomovectví, placené vzdělání a zdravotní péče. To že jim nevadí neexistující volby, svoboda, demokracie, zavedená cenzura, zákaz opozice, pronásledování za jiný názor, než oficiální: státní a stranický, to už víme z jejich doby. Prostě žádná změna. Jim dokonce nevadí vraždy a věznění v zájmu jejich ideologie a rozkládající se ekonomika, přinášející všeobecný nedostatek (Kuba) a dokonce hladomor (KLDR). Jen pokud jsou u moci komunisté. Protože: co komunista dělá, dobře dělá. Jo, kdyby tu byl Čínský model, nebo nedej bůh, Kubánský a severokorejský model, samozřejmě vedený demokraty, to by řvali jak krvelačné šelmy na lovu. 


Takhle jim nezbývá nic jiného, než tlačit na nejnižší lidské pudy: závist a nenávist, aby v lidech vzbudili zdání, že tu už dávno je ten nedostatek, bída, hladomor, nefungující ekonomika. Bohužel, nacházejí uši, které nedbají na oči a vlastní rozum. Opravdu si někdo může myslet, že komouši jsou východisko lidské společnosti?

Žádné komentáře:

Okomentovat