neděle 4. října 2015

Komunisté: záruka války

K další krizi na Korejském poloostrově, zaviněné komunisty za severu, jež jsou tak obdivováni našimi komunisty (psáno před rokem).


Každá země, která má armádu, tak jí cvičí. Pokud je to spojenecké cvičení, tak cvičí na území všech nebo jedné ze spojeneckých zemí. A jestli to sousední země bere jako provokaci, tak je to spíše provokace té sousední země, než té, kde to cvičení je. Vždyť i KLDR cvičí své vojáky. Také to budete brát jako provokaci? Já si naopak myslím, že KLDR sama čeká na něco, aby mohla zaútočit. A zřejmě jí jednou dojde trpělivost, a zaútočí jen proto, že si Jihokorejský president/ka (podle momentální hlavy státu) upšoukne, a Kim to bude považovat za plynový útok na KLDR. A věřím, že mu to naši komouši odsouhlasí, jako souhlasí, že KLDR jsou provokována J. Koreou a USA. Ta loni při cvičení KLDR, jejich armáda odstřelovala ostrými Jihokorejský ostrov. Tak kdo tu sakra provokuje!!!??? To ne Jižní Korea a USA, ale KLDR vypověděla smlouvu o příměří. Kdo tedy chce mír a kdo válku?

Jak Vietnamskou tak Korejskou válku, začali komunistické severní části zemí. Korejskou by Jih, podporovaný OSN (nejen USA, jak tu komouši presentovali 40 let) vyhrál a dnes mohla být celá Korea jednotná a demokratická. Jenže se zapojila Čína a SSSR, a nakonec to skončilo patem. Proto je situace taková, jaká je. A Vietnamskou válku vlastně Američanům prohráli novináři. Začali o té válce informovat po svém, a hlavně, na straně Vietnamců. (Novináři jsou po celém světě, klasicky levicový. Ne že by to tak cítili, ale většina společnosti je spíše chudší, proto je levicové, proti vládní, a tak nejvíce konzumentů (tedy zisků) mají: nalevo) Od té doby už ve válečných konfliktech, nemají novináři všude přístup, a armády jim dovolí jen to, co chce. (NA OBOU STRANÁCH SOUDRUZI, NE JEN NA STRANĚ USA) Tím jak informovali, tím více budili protiválečný společenský odpor. A nakonec se ukončení války, stalo i jedním volebním tahákem. Každopádně to nebyla klasická válka, kterou by Vietnamci prohráli, ale partyzánská. Proto byla zdlouhavá a spíše ekonomicky vyčerpávající. Což by opět vyhráli USA. Jenže, USA nechtěli desítky let dlouhou válku, a tak to zabalili.

A ještě jedno je zásadní. Na rozdíl od Koreje, kde Jihokorejci byli hlavní silou, která spojovala Jihokorejce k odporu a obraně, a skutečně bojovala, podporovaná OSN (ne jen USA, jak to tu komouši šíří), tak ve Vietnamu byla situace jiná. Tam to Jihovietnamci zabalili, nechali za sebe bojovat USA, a časem se dokonce postavili na stranu Severovietnamců. V podstatě, v Koreji bojovali Korejci proti sobě, každý za svou vlast, podporovaný z venčí, ve Vietnamu bojovali USA proti Vietnamu. Vietnamci byli ve výhodě, protože oni bojovali za svou zem, Američani za cizí zem. A ještě k tomu za zem, která o sebe už přestala bojovat. V podstatě, už tam nebojovali za svobodu jihu, který byl napaden komunistickým severem, ale za bůhví co. 

Nebyla už idea, tak to zabalili a šli domu. Už nebylo za co bojovat. Vietnamská armáda by v otevřené válce, neobstála (jak prokázala jediná Vietnamská ofenzíva v celé válce, kde zaútočili na velká města. Ale po pár dnech byli poraženi a zahnány, proto přešli na čistě partizánskou válku a také: mediální válku. Touto mediální válkou USA porazili. Ne partizánskou či otevřenou) Prohrávala každý střet jak proti Francouzům, tak proti USA. A jejich úspěchy byli jen díky partyzánské armádě, známé jako Vietkong, ale především mediální "válce". Ti ale neútočili otevřeně, ale skrytě. Útočili ze zálohy, do "zad", protože tváří v tvář se neodvážili. Dokonce používali teroristických praktik. Když navlékli na děti a ženy (samozřejmě jejich spolubojovníky) výbušninu, nebo je ozbrojili, a poslali mezi nepřátelské vojáky. Stejně tak by neobstála ani Korejská armáda, nebýt zásahu Číny a SSSR, když už vojska OSN stáli na Čínské hranici. Tak si myslím, že pokud se Kim zblázní, tak dopadne velmi zle. Tentokrát mu Čína a Rusko nepomohou. Už to dali najevo.

Žádné komentáře:

Okomentovat