neděle 4. října 2015

Nebuďme slepý, hluchý a němý.

Lidem, kteří sympatizují s komouši, by se měla pokládat otázka: Kdybyste věděli o někom (je jedno jestli jednotlivci či skupině), že v minulosti vraždil/i, kradl/i, ničil/i lidem kolem sebe, jejich životy, rodiny, kariéry. Zabavoval/i lidem majetky, vyhazoval/i je ze škol a práce. A potom je ještě zbavil/i svobody, majetku, bydlení a doživotně je potom ještě pronásledoval/i. Uvěřili byste mu/jim, ještě někdy? Dali mu/jim šanci? Věřili byste mu/jim, že se změnil/i, že už je/jsou jiní, polepšení? Že už nikdy nebude/ou dělat to, co dělal/i? Uvěřili byste takovému člověku či skupině? TAK PROČ SE JICH TAK ZASTÁVÁTE? PROČ JIM OPĚT VĚŘÍTE? PROČ JE VOLÍTE? Proč těm komunistickým zločincům nedáte jasně najevo, že nemají ve společnosti slušných lidí šanci? Komouši nemají v sobě špetku svědomí a studu. To by za to vše, museli rozpustit sami sebe, vzdát se myšlenky komunismu, založené na zločinu, závisti a nenávisti. A do nekonečna by se museli národu omlouvat za lidské i ekonomické ztráty, které zavinili tomuto národu a této zemi. Místo toho ale svůj režim a ty, které ho budovali, obhajují, a své zločinné souvěrce, stále obdivují. Komouši se nikdy nezmění. Jak to prokazuje skoro 100 let starý článek od Karla Čapka: proč nejsem komunistou. Jako by ho někdo psal dnes o dnešních komunistech.

--------------------------------------------
Jeden z komentářů k mému článku, jako odpověď na jiný komentář:
Pane Navrátile, ač vím, že jste to nepsal o sobě, protože vy jistě nejste hlupák, a tak dobře víte, že v JINÝCH stranách (než v té jejich RODNÉ komunistické straně, s těmi jejich nechvalně známými hanebnými CÍLI i hanebnými METODAMI, kterými těch svých hanebných cílů chtějí dosáhnout a ani se tím netají) nalezlí komouši (a hanba jim, samozřejmě!, a v některých jiných, narůžovělých stranách, jich je víc a ani se tam nemusejí moc přetvařovat, jinde jich je naopak míň či minimum, a musí se tam naopak chovat velmi nekomunisticky, aby netrčeli a jistě přitom velmi trpí, což je dost podstatný rozdíl), že tedy v těch JINÝCH stranách rozhodně oni bývalí komouši - jakkoli je neomlouvám - "nekopou" za komunistické CÍLE a ani za komunistické METODY jak těch hanebných komunistických cílů dosáhnout), ostatně jsou tam v naprosté menšině, takže by se jim to ani nepodařilo, i kdyby chtěli, tak přesto se vší důrazností připomínám, že kdo (po tom všem, co - nejen u nás - komouši napáchali, a je to všeobecně dobře známé, ostatně komunismus odmítali někteří lidé už dávno a dávno předtím, a to z PRINCIPU, kdy ještě nemohly být v dějinách dostatečně POTVRZENÉ a REALIZOVANÉ ony komunistické - mnohými lidmi už při čtení jejich brožurek a při poslouchání jejich lídrů v obavě později očekávané - ZLOČINY v praxi, neb tyto jsou vždy PODMÍNKOU vzniku a udržení se komunismu - , bez nich to nejde, odmítal je dávno předtím například K. H. Borovský, Karel Hašler, Karel Čapek atd. a mnozí další, vzpomenu-li jen na ty České autory), kdo tedy dokonce i DNES (!!!), - po tom všem (!!!), kdy je vše už velmi dobře známé a všemožně POTVRZENÉ, co jsou komouši zač - je - myšleno komouše zejména v té jejich RODNÉ komunistické straně - volil či volí (!!!) (se všemi mnohými riziky, které z toho pak pro všechny ostatní lidi vyplývají), je nezodpovědný vůl, škůdce a hazardér nejen se SVOU budoucností, ale především s budoucností OSTATNÍCH, a to bez ohledu na to, zda je volil či volí z hlouposti, navity, vyčůranosti, zlého úmyslu a nebo - jak píšete - "ze vzteku", a NIC ho neomlouvá, naopak, je pak tímto jejich SPOLUVINÍK, a má se na něho takto nahlížet, neboť od takovýchto (byť nepočetných, menšinových a lecjak diskutabilních, nereprezentativních, byť o to více však agilních a řvoucích) škůdců pak komouši vždy odvozovali a odvozují svoji údajnou "legitimitu", podobně jako třeba mafiáni (tedy mafiáni jiného typu než jsou komouši), které přece také občas tu a tam - z podobně nízkých důvodů - někdo "podporuje" a volí, protože se mu TAKÉ líbí jejich (tak jako u komoušů) hanebné CÍLE i hanebné METODY jak jich chtějí dosáhnout… Anebo když někdo podporuje mafiány "ze vzteku"… může to být omluvou? U soudu - ať už trestního nebo morálního - jistě nikoli…
Má odpověď:
Skvěle napsáno. Se svolením bych to přidal k mému příspěvku, a použiji v článku. Kéž by takových myslících lidí bylo více, respektive: většina.
A na komentář od Lukáše: proc to resite stejne vam to nepomuze
Lukáši, tohle si říkala většina lidí v Německu, když se tam objevil Hitler a jeho národní socialisté. Tohle si říkala většina lidí u nás po válce, když tu komouši začali řádit. Tento naivismus, nezájem, přehlížení, nezájem se už jednou vymstili. Nesmíme už být naivní, nezajímat se o věci kolem nás, přehlížet opět znaky totality. Nesmíme být slepý, hluchý a němý. Lukáši, jsi mladý a nezkušený kluk. Třeba v tvém případě by si to za komoušů měl mnohem horší než dnes. Nerad bych viděl svého synovce tak žít. Nebuď tedy slepý, hluchý a němý k tomu, jak budeme v této naší krásné zemi žít. ps: mimo téma: pozdravuj doma.
----------------------------------------------
Ano, nebuďme slepý, hluší, němý k tomu, jak se tu opět rozrůstá rudý mor. Chápu některé lidi, kterým se nedaří, nebo jsou rozčarovány z toho, jakou tu máme demokracii. Ale jakou byste chtěli demokracii, když tu je 100% národa, které vyspělou demokracii nepamatuje? A 100% lidí je vychováno a vychováváno rodiči narozených a vyrůstajících v socialismu za komoušů, a 90% národa se narodilo v socialismu za komoušů? Za režimu, který deformoval morálku a myšlení národa. Co byste s takovými lidmi chtěli? Začněme všichni u sebe, neohlížejme se po někom, kdo to udělá za nás. My se musíme změnit, potom se bude měnit celá společnost.

Hlavně dejme tomu čas a naději. Nesahejme po prvním neúspěchu po komunistických, nacistických a fašistických extrémistech a populistech, který se nás smaží zlákat na cestu k ráji. Demokracie jim jen slouží k cestě k moci. Potom jí už nebudou potřebovat, ba přímo, bude jim překážet a škodit. Proto jí zlikvidují. A zlikvidují všechny, kdo by měli jiný názor než oni. Tito extrémisté potřebují národ slepých, hluchých, němých, o nic se nezajímajících. S takovým národem si dokáží poradit. Proto potřebují takové lidi, kteří si myslí, že by se už nemělo o socialismu a komouších a jejich době psát a mluvit. Že by se mělo zapomenout (samozřejmě jen na to špatné) a mělo by se jít dál. Ano, takový lidi jsou pro ně požehnáním. To jsou ti správní voliči, ti správní občané jejich ráje. Čím víc bude slepých, hluchých, němých, nic neřešících, nic nedělajících, ničeho si nevšímajících, tím bude jejich cesta k moci lehčí a rychlejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat