neděle 4. října 2015

Nacistíčtí a komunističtí "demokraté"

Ano, jsou dva typy rádoby demokratů. Neonacisté a komunisté (a odnože obou). Pro neonacistické vyznavače je demokracie a svoboda: mít pevný řád (čili zákony). Pro komunistické vyznavače je demokracie a svoboda: mít prachy a rovnost (ekonomická). Oboje nejde zařídit a vnutit všem a pro všechny. Ti, kterým se nemusí nic nutit, a pomáhat jim to získat, těm je jedno, jak se o to režim postará. A ti, kterým se to chce vnutit, a režim nezařídí jejich přání a potřeby, ty považují jakýkoliv režim za nedemokratický. Žádný režim tedy není pro všechny dobrý či špatný. Jedni budou stále spokojeni a druzí stále nespokojeni. A to je živná půda pro extrémisty: komunisty a nacisty.

Nacisté svým ovečkám tvrdí, že vše je v zákonech státu, v potírání bezdomovců, nezaměstnaných, cikánů, cizinců, židů… Zbavme se jich a bude dobře, a zaveďme nový, pevný řád, Komunisté svým ovečkám tvrdí, že vše je v zákonech státu, v potírání ekonomické nerovnosti, tříd, vymáhání povinnosti těch úspěšných, bohatých, aby se o své bohatství podělili s těmi chudými a neúspěšnými. Zbavme se jich a bude dobře, a zaveďme nový, spravedlivý řád.

A to je rozdíl od skutečných demokratů. Ty vědí, že nic se nedá násilím zařídit, vynutit. Vše se řídí přáním celé společnosti a rozhodnutím většiny. A podporují osobnost, svobodnou vůli jednotlivce, osobní zodpovědnost za svá rozhodnutí (každý strůjce svého žití). Při vědomí, že každý se o sebe nemůže postarat sám (nemocní, invalidi, děti, staří), čili sociální cítění.

Komunistické se stále nezřekli Marxovi myšlenky na komunismus a cestě k němu. I když, když se začtete do jejich programu, tak se tváří demokraticky. No, tak se tvářili i v roce 1946. Co potom přišlo, víme. Rozhodně i dnes považuji komouše za nedemokratické zločince, kterým jde jen o získání moci. Co se bude potom dít, se dá vyčíst z jejich projevů. Oplakávání vrahouna Gottvalda, Kima, neustále hájící socialismus. Dnes už opět otevřené přihlášení se k myšlenkám Marxe, Engelse, Lenina. I když "práce" těchto všech, je dnes všeobecně známá.

Jejich myšlení se nezměnilo, jak dokazují jejich projevy: 1)Projevy proti nim, považují za fašistické, nedemokratické, nerespektující vůli lidu, zmanipulované pravicí. A projevy proti dnešnímu režimu, pravici, vládě, považují za demokratickou vůli lidu, a to, že vláda a pravice nevezme do zaječích, považují za nedemokratické a nerespektování vůle lidu.

2)Považují demokratický režim za zrůdný a socialistický za jediný spravedlivý. To že jsou dnes bohatí a chudí, podnikatelé, firmy a zaměstnanci, že není ekonomická rovnost, považují za horší totalitu (respektive za skutečnou totalitu), než byla (respektive nebyla) za socialismu.

3)Jejich ničeho se neštítící amorálnost je znát i z toho, jak se dnes ohání lidmi, které za jejich režimu byli hanobeni, a snažili se, aby na ně společnost zapomněla, nebo na ně vzpomínala ve zlém. Masaryk, Kryl, Palach, Werich… Na svých setkání si notují píseň od Matušky (jó třešně zrály…, jako spojení z jejich dočasným znakem: třešněmi)

Žádné komentáře:

Okomentovat