neděle 4. října 2015

Demokracie v představách extrémní levice

Pro někoho je vize demokracie vizí anarchie. Nebo ještě lépe (podle toho, co navrhují) jen rodinné klany, žijící v osadách a na statcích. Žádné větší státní útvary. Vlastně, svět rozdělený na miliony malých, nezávislých, samostatných a přitom totálně soběstačných osad. No, to jsme v pravěku, kde to tak fungovalo, ale proto, že tenkrát člověku stačilo se schovat před zimou, vedrem, deštěm, sněhem, najít si nebo ulovit, něco k jídlu. Ale už od prvních zemědělců, tedy přerodu lidské společnosti z lovců a sběračů, to už přestalo fungovat. Z prostého důvodu: každý jsme šikovný na něco jiného. Žádný člověk na světě nemá takové schopnosti, aby krom práce rukou, dokázal i pracovat hlavou (nechtěl jsem tu vyjmenovávat tisíce zaměstnání a činností lidské činnosti, to bych vypisoval dlouho).


Proto vznikaly vyšší útvary, kde spolu spolupracovali lidé navzájem, kde měl každý svou roly, která v konečném důsledku byla jedena s dílků celé (skládačky) společnosti. Nejdříve vesnice, města, potom vyšší celky až po státy a velmoci. A ač to odpůrci tohoto vývoje (zvláště komunisté) nikdy nepřiznají, tak čím více se společnost propojovala a státní celky rostly, a čím více se svět globalizoval, tím více se lidem dařilo lépe a lépe.
A co je tedy demokracie? No, především svobodná volba člověka, žít kde chce a dělat (pracovat) co chce. A také, vybrat si svobodně svého zástupce v obci, kraji, zemi, a mít možnost ho v dalších volbách vyměnit. A také svobodně šířit, psát, říkat, své názory a svobodně se sdružovat. Tak to je demokracie, to co máme dnes, a to co jsme neměli tenkrát, za komunistické totality.

A nyní změním téma a jdu přímo k levici (která beztak šíří popsané výše, tak to zase tak velká odbočka není)

Levice oblbuje lidi tím, že zvýšení DPH, zaplatí hlavně chudí. V tomto případě jde o blbost. Protože kdo odchází s větším nákupem? Bohatý nebo chudý? Samozřejmě že bohatý! Tak že, DPH nejvíce dopadne na bohaté ne chudé. A zvýšením daně z příjmu, dopadne také na všechny, ne jen na bohaté, jak tvrdí levice. Protože zákonitě všichni zvednou cenu svého produktu (zboží a služeb). A naopak, právě tohle nejvíce postihne ty chudé, který si to nebudou moci dovolit. Ti bohatí ano, protože oni vydělají více, když prodají dráž. Ti si budou moci dál koupit, co chtějí. Levice vlastně svým způsobem, chce zvýšit bídu těch chudých. Nejen že bude dráž, ale přibude nezaměstnaných. Protože zaměstnavatel si nebude moci dovolit zaměstnávat stejný počet zaměstnanců. Statistika nuda je, má však cenné údaje (nebo jak to je v té písni). A co nám statistika říká? Že za sociálnědemokratické vlády, v době prosperity: BYLA NEZAMĚSTNANOST VĚTŠÍ! Levice opět předvádí, jak umí manipulovat s lidmi. A lid se nechá oblbovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat