neděle 4. října 2015

Co vlastně slavit, v před večer další světové?


Letos se oslavuje konec 2s.v. Byla to zatím nejhorší válka v dějinách. Ten konec ale nebyl koncem ve smyslu, že teď bude celý svět krásný, šťastný, bez válek. Bohužel, ten konec byl začátkem dalšího a mnohem delšího a nebezpečného konfliktu. Studené války. Nedá se říci, že 2 světová byla krvavá, se spoustou mrtvých, a proto nebezpečnější. Ta studená, tedy oficiálně, bez těch mrtvých, byla (vlastně ještě je a dlouho bude) ve skutečnosti, také krvavá a možná krvavější, než ta 2 světová, šoupnutá do kategorie horká válka. Oni totiž, od té doby, se vedli veškeré války, ve jménu západ - východ, demokracie - totalita, kapitalismus - socialismus. Jedni byli podporovány (otevřeně či tajně) jedněmi a druzí druhými. Občas se to sice zvrtlo a dřívější příznivci (podporovatelé - podporovaní) se obrátili proti sobě (al kajda - USA a západ), ale to už tak bývá, že se někdy ze spojenců stanou protivníci (Rusko - USA a západ). Spočteme-li padlé za těch 70 let "míru", tak kam se možná hrabe 2 světová, a to včetně holocaustu. A co je ještě horší, tak ta studená je ještě horší v tom, že nejen že ničila země materiálně, ekonomicky, brala životy lidí. Ale ona brala lidem i čest, svědomí, hrdost, schopnost rozlišit dobro a zlo, poctivost,... Prostě morálku. Materiální a ekonomické škody, se dají velmi rychle nahradit. Ale morálka lidí, ta se bude napravovat desetiletí, možná staletí. Typická ukázka zničené morálky (nejen u nás), je že po těch všech důkazech z celého světa, není celosvětově komunismus zakázaný a pronásledovaný, jako nacismus. Dále (tentokrát mohu mluvit jen o ČR, protože jinde to neznám), stoupající preference zločinecké organizace, komunistů, i přes osobní zkušenosti našeho národa. A také, ta tolerance presidenta, naší vládou a naším národem, po tom, jak veřejně podporuje Rusko, Čínu, a nyní, jasnou Ruskou provokaci s těmi motorkáři, a už se těší do Moskvy na oslavy (čeho vlastně?). Dokáže si někdo představit, že by někdo přijel k Hitlerovi na oslavy, třeba porážky Napoleona potom, co zrovna zabral Porýní a Rakousko? A dokáže si někdo představit, že by nějaká organizace, podporujícího Hitlera, udělala nějakou takovou cestu Evropou, a nikomu by to nepřišlo divné, a ještě by to někteří politici, div ne vítali? No a to se přesně teď děje v případě ožralého kolaboranta zemanoida.

Co tedy oslavujeme? Podle mě, ne konec války, ale porážku nacistického Německa,a začátek 3 světové války, jinými prostředky. A zřejmě se blížíme do konce (vyvrcholení) této války, označené "studené", a začátku 4 světové války, ze šuplíku válek "horkých". Pokud svět udělá stejné chyby, jako před 2 světovou válkou, tak se té oficiálně 3 (podle mě 4) světové válce nevyhneme. Před Hitlerem svět ustupoval, Putinovi by se mělo naznačit, kde končí jeho hranice a pokud ji překročí, bude zle! Pokud by Putin měl na válku, Ukrajina by už neexistovala. A to co se teď děje na Ukrajině, by se dělo v Pobaltí, Bělorusku, a dalších bývalých sovětských republikách. Ale i okolních státech, Finsku, hlavně v bývalých sovětských satelitech. Tedy ve východní Evropě. Putinovi kroky totiž kopírují ty Hitlerovi, až mám pocit, že Putin také čerpá z main kampfu. Hitler byl také největší míru tvůrce a ochranitel národů (tedy hlavně germánských), jako je Putin ochranitel všech utlačovaných národů (hlavně slovanských a ještě hlavněji ruských menšin). Führer Putin ale ví, že na válku nemá. Že jeho ekonomika není tak silná, jako ta německá. Proto by válku neufinancoval. Proto začal hybridní válku. (klidně bych ji mohl nazvat 4 světovou) Tedy válku, ve které se oficiálně neangažuje, ale neoficiálně ji celou řídí. Tedy poskytuje logistiku, zázemí, a krom materiálu i lidi. A ač se na venek zdá, že válka je občanská. Tedy, že válčí Ukrajinci proti Ukrajincům (zatím je válka jen na Ukrajině. Stejný postup má führer Putim naplánovaný všude,kam bude chtít jít. A on neskončí, dokud nezíská území, které Rusku patřilo do roku 1989), tak je to ve skutečnosti válkou, jak jí známe. Válkou dvou zemí. Ovšem jinak vedenou. Tato válka vyčerpá hlavně ten stát, kde se vede, bez vážnějších ztrát Ruska. Hlavně mu nehrozí útok NATO. Protože ten by nepřežil. Jistě, za použití atomovek, by to byl masakr celosvětový. Ale vítězem by byl silnější západ a poražený Rusko. Na rozdíl od rusofilů, komoušů, nacistů, by tentokrát Rus byl sám, ne jako za 2 s.v.,kdy nebýt ohromné materiální pomoci a nakonec i uvolnění části spojeneckých armád, na otevření druhé evropské fronty (pro spojence to byla už třetí fronta), by Rus nikdy nevyhrál válku. Ta mohla skončit patem u Karpat. A až by Hitler dozbrojil armádu raketami a atomovou bombou (první ji začali vyvíjet Němci), tak by zaútočil opět a tentokrát vítězně.

A Putin si je toho vědom i dnes. Rusové by tentokrát byli sami. Dokonce totálně, bez nárazníků, jaké mu poskytovali bývalé sovětské republiky. A ví, že dnes se boj nevede jen pozemní formou, včetně logistiky. Dnes se celé armády i se zázemím, mohou přepravit vzduchem na jakékoliv místo, bez zdlouhavého pozemního přesunu. Dnes jsou armády (zvláště USA A NATO) na takové úrovni, že by Rusy nezachránila rozloha, ale ani zima, jak tomu většinou bylo. Napoleona neporazil Rus, ale rozloha (tedy žádná logistika a zázemí jeho armády) a zima. Hitlera neporazil Rus, ale stejný problém jako Napoleona. Plus, ohromná materiální podpora a nakonec vojenská pomoc spojenců. Při dnešní technice, rozloha a zima už nebudou hrát žádnou roli. A nikdo nebude Rusku pomáhat, bude samo. Proto si führer Putin, nemůže dovolit otevřený konflikt. Proto naplánoval tuto hybridní válku. Nejdříve mediální masáž, potom vést občanskou válku, nakonec zincenovat referendum o připojení státu k Rusku. Geniální na tom je to, že: 1) Rusa nikdo nebude brát jako agresora, protože jsme zvyklí, že agresor zaútočí osobně a každý uvidí, že je to on, kdežto Rus neútočí otevřeně, naopak se brání tomu, že by tam jak koliv zasahoval. A ještě se tváří, jako řešitel občanské války jiného státu. 2) A také to, že pro něj je to úspornější válka, bez vážnějších mezinárodních dopadů, kdyby se mu jeho plán nedařil, a bez materiálních ztrát na vlastním území. 3) A také z menšími ztrátami na životech vlastních lidí. Podstatné náklady (materiální i lidské) totiž nese napadená země. Momentálně Rus vyhrává tuto válku. Tím, že má spoustu příznivců v zahraničí, tím, že mu svět jasně neřekl A DOST! Tím že to co Rusko dělá, nenazval ještě válkou. Tím že na Ukrajině a v černém moři, už dávno nejsou vojska NATO. Tím, že se nedokážeme účinně bránit ruské propagandě. Tím vším se ukazuje, že má zatím Rus navrch.

Mediální a skrytá válka zabrala. A pokud svět nepochopí, že to co se děje, už válkou je, tak bude zle. Už teď je Krym ztracený, a další kousky Ukrajiny, už Rus opět ukusuje. A pokud svět nezasáhne, tak ještě letos vznikne tzv. Nové Rusko, které se spojí s Krymem, v inscenovaném referendu se připojí k Rusku. A Rus bude dál pokračovat, protože zjistí, že mu tato válka přináší úspěch. Hitler se nezastavil záborem Porýní, ani záborem Rakouska, ani záborem Sudet. A to vše udělal bez střelby, útoku. Jen politicky a dobrou propagandou, za pomoci pátých kolon. Sakra, to nikdo nevidí tu podobu s Krymem, mediální masáží, boji (tam se to rusovi vymklo, protože počítal s Krymským scénářem, jenže, to už se Ukrajinci začali bránit. Proto nedošlo k záboru jako na Krymu, ale k otevřenému boji) na východě Ukrajiny. Kde se asi tak vzali ti Ukrajinský Rusové, kteří tak najednou, tak strašně touží po samostatnosti nebo připojení k Rusku? Jak to, že tam nebyli už pár let před tím? V Sudetech německý nacionalismus byl od vzniku Československa. A příchod Hitlera k moci, toho jen nacisté v Německu a nacionalisté v Sudetech, využili. Stejně tak nacionalismus ve všech státech, kde vzniká a propuká ve snahy o odtržení od státu, nevzniká ze dne na den, ale trvá to pár let a mnohdy, desítky až stovky let. Ale na Ukrajině vznikli nacionalistické, separatistické skupiny po pár týdnech po útěku presidenta Janukovyče, nadějného spojence Ruska. A když padla i vláda, a bylo jasné, že Ukrajina půjde jiným směrem, než do Ruského područí, tak se najednou vyrojí berfektně logisticky připravená, vyzbrojená, vycvičená, skvěle vedená a výborně zásobovaná skupina separatistů, kteří vědí hned, co mají dělat, aby mohli okamžitě převzít území pod svou správu. Velmi zvláštní. Tomuto perfektně připravenému způsobu, jak převzít a bránit moc nad územím, si může dovolit jen fungující stát, nebo nějaká pár let fungující organizace. Ale ne několik set civilistů a to během pár týdnů od vzniku nějakého odporu. To je až zarážející. A to tak, že je to nemožné. Minimálně je zarážející ta vyzbrojenost a výcvik. V tomto případě je už důkazů víc než dost, že to je pod přímým vedení Ruska. Jen hlupák, prorusky smýšlející, přímo pověřený agent Ruska, nebo někdo, kdo tak nesnáší náš systém a západ, že stojí za každým, kdo proti němu vystupuje, a spojí se i s ďáblem, aby západ, demokracie, naše civilizace, zanikla. Ale rozumný člověk, prozápadně smýšlející, demokraticky založený, ctící naší civilizaci a její hodnoty, to vidí a chápe, o co tu jde.

Žádné komentáře:

Okomentovat