neděle 4. října 2015

Čí voliči jsou hlupáci a čí chytráci

Kdyby byla pravda, že pravici volí jen hloupí a jednodušší lidé, což je spíše záměrně šířená lež KSČSSDODBORŮ, tak pravici podporuje 66% lidí. Tím by měli vítězství ve volbách jisté. Protože jednodušší lidé, jsou lidé s nižším vzděláním. A to je v naší populaci asi 2/3, = 66%. Ale levičáci zřejmě myslí mentálně postižené. No, tak těch je tak mizivé procento, že by tomu zase neodpovídali preference ani výsledky voleb. Takže, o tom, že pravici podporují "jednodušší" lidé, je dokázanou lží, záměrně šířenou levicí. Možná že tím chtějí jen odradit voliče pravice, respektive: nerozhodnuté, kteří by volili pravici, aby si mysleli, že volit pravici, je známkou hlouposti.


Také jeden z komentářů na facebooku.
------------------------------------------------------
Souhlasím s tím, že levici volí spíše jednodušší lidé (ať už JAKÉHOKOLI vzdělání, prostě lidé, kteří mají raději snadná a rychlá, často populistická, "řešení", která skutečnými řešeními nejsou). Vzdělání totiž samo o sobě (a říkali to mnozí chytří a respektuhodní lidé) žádnou záruku "chytrosti" (natož moudrosti) nedává, je to jen "papír" (potvrzení) na často již beztak EXISTUJÍCÍ chytrost někoho (ale každý si tu svoji chytrost NEMUSEL chtít nechat potvrdit nějakým papírem), nebo to je sice známka toho, že někdo v nějakém oboru dosáhl nějakých znalostí (což neznamená, že ten, kdo ten papír nemá, jich nemohl dosáhnout také, například samostudiem atd.), ale ten člověk už rozhodně nemusí mít TENTÝŽ rozhled (přehled, pojem) o JINÝCH oborech lidské činnosti, někdy i těch základních, takže nějaký úzce zaměřený vzdělaný odborník může být naprostým "blbem" v něčem úplně jiném, dokonce třeba v kategorii "zdravého selského rozumu" (a nemyslím jen vtípky na údajně někdy nepraktické některé vědce atd.). A (aby se nám to ještě více diferencovalo), tak je i plno lidí (jakoby) bez vzdělání, kterým to ovšem ve zdravém úsudku pálí až až (a na jejihž slova často dochází) a pak je i dost lidí s všemožnými tituly (a nemyslím jen některé politiky) od nichž by si mnohý z nás nenechal ani posekat trávu na zahrádce... A krom toho platí, že politika jako taková (resp. např. zdravý selský rozum ohledně chápání základních rozdílů mezi pravicí a levicí ve smyslu jejich rozdílných jednak CÍLů a jednak METOD, kterými těch cílů chtějí dosáhnout, rozdílů v PRIORITÁCH a HODNOTÁCH levice či pravice, atd.) tak to žádné hlubší "studium" NEVYŽADUJE... Samozřejmě existují určité mapy (dle voličských preferencí dané oblasti), kde se dá s větší mírou pravděpodobnosti říci, že např. v průmyslových oblastech volí lidé spíše doleva, ve větších městech spíše doprava, v tradičních zemědělských oblastech spíše konzervativněji, napřklad typu KDU atd., ale neplatí to (jako ostatně nic) obecně...
------------------------------------------------------------
Pravda, je přirozená a naučená inteligence. A pravda, mnozí "nevzdělanci" podle měřítek školského systému, jsou pro život více připraveni, než někteří "vzdělanci", kteří by nepřežili ani rok. Samozřejmě to vždy neplatí, ale to jsem vysvětlil těmi slovy NĚKTEŘÍ A MNOZÍ.

Oni vůbec levicový příznivci neví, co píší. Kdyby byla pravda to, co píší o pravici, kapitalistech, mocných tohoto světa, demokratických vládách, o USA, Izraeli, světovému kapitálu… tak by ten svět "musel!" vypadat úplně jinak. A také se ukazuje jejich schizofrenie, protože oni si odporují v tom, co říkají. V mnoha případech, činech, jednání, přisuzující těm "zlým", by museli ti "zlý", být bezpodmínečně sami proti sobě, čímž by v samém důsledku pomohli těm "hodným!". Tak že i ti "zlý", by nakonec byli "hodní!". Jasné schizma!

A takto uvažují jen levičáci, kteří nemají ani páru o ekonomice, a demokracii vnímají jen jako: jejich právo na lepší život a povinnost státu a všech co jsou na tom lépe, jim ten lepší život dát. Levicoví politici to vědí, proto jim předkládají stejný pohled na ekonomiku a demokracii, i když sami vědí, že to není pravda. Pravičáci takto neuvažují, proto jim pravicoví politici nemohou takto populisticky lhát o ekonomii a demokracii. Z čehož plyne: voliči pravice jsou vzdělaní a přirozeně inteligentní voliči, řídící se selským rozumem. Voliči levice jsou převážně nevzdělaní, řídící se populismem a závistí.

Žádné komentáře:

Okomentovat