neděle 4. října 2015

Každý máme svůj pohled


Chápu, co lidé chtějí. Za svou práci takovou mzdu, která by jim zajistila takové potřeby, které by si přáli, a to že jí nemají, svádí na to, že stát rozkrádají politici a tím není na jejich potřeby, a proto není lépe. Pravicově smýšlející chápe, že může mít jen tolik, kolik se mu za danou práci nabízí. Že záleží na jeho výběru zaměstnání a šikovnosti. Že záleží na něm, kolik si vydělá. Kdežto levicové smýšlející si myslí, že musí dostat za jakoukoliv práci tolik, kolik potřebuje, aniž by záleželo, co dělá a jak dělá. Že nezáleží na něm, ale myslí si, že záleží na zaměstnavateli, státu, zákonech, kolik bere. Proto pravicově smýšlející pro svůj výdělek něco udělá. Třeba změní zaměstnání, pracuje lépe a kvalitněji, nebo se stane soukromníkem a zaměstnavatelem sám. Zato levicově smýšlející bude jen čekat na to, až mu někdo dá tolik, kolik potřebuje, aniž by pro to něco udělal.

Myšlení, názor, víra, ideologie, vkus… jako záhonek, kde si pěstujeme to své kvítí a co se nám nelíbí, je jako plevel. Ano, každý jsme na svém záhonku a každý na tom svém záhonku máme kytičky i plevel. Ale každý považujeme za kytičky a plevel něco jiného. Co je u jednoho krásná kytka a zhoubný plevel, může být u druhého naopak. A záleží jen na toleranci každého z nás, jestli budeme tolerovat myšlení, názor, víru, ideologii, vkus… každého z nás a na snášenlivosti, že někomu ze závisti, ten jeho záhon nezničíme. Na tom je založená demokracie. Totalita je založená na nesnášenlivosti a závisti. Proto kdo nemá na záhonku jen ten správný kvítek, a nepovažuje za plevel vše ostatní, tak je jeho záhon zničen.

Demokracie je založena na VŮLI LIDÍ. Zato totalita je založena na VŮLI JEDINCE NEBO STRANY I PROTI VŮLI LIDÍ. Proto já vždy budu chtít demokracii a nikdy totalitu. Proto se obávám návratu komoušů a socialismu. No, doufám, že lidi dostanou rozum, a v nastávajících volbách zmaří pokus komunistů v návratu k moci a ke starým zítřkům. I když, mám obavy, že ne. Drtivá většina je zatím nakažená tím socialismem, kdy se o nic nemuseli starat. I když, nikdo nechce socialismus, jenže si nechtějí uvědomit, že znovu zvolením komoušů, ho opět budou mít. Kde se bere v lidech ta naivita, že se komouši změnili, že jsou jiní, že se nemůže opakovat to, co bylo?

Jistě, nebudou tak hromadně vraždit, zavírat v koncentráku, vyhazovat ze zaměstnání a ze škol. Ale jejich plány jsou stále stejné. Vybudovat socialismus za každou cenu, ať to stojí, co to stojí. A komu se to nelíbí, ať si pr... políbí. A jistě, nebudou tak veřejně konat bezpráví, ale skrytě. Půjdou Ruskou cestou. Hodně nepohodlní budou mizet neznámo proč. Někteří budou zavírány z banálních nebo z překroucených důvodů, z kterých by v jiných demokratických zemí, maximálně dostali pokutu nebo se museli vzdát veřejných funkcí. To že přijde plíživá cenzura, je skoro jisté, jako že druhý den vyjde slunce. Ale až tohle lidi zjistí, bude už pozdě.

Pravda, drtivé většině lidí to bude jedno. Těch 80%-90% lidí budou komoušům opět tleskat. Ovšem do chvíle, než zjistí, že tu něco neklape. Že jim klesá životní úroveň, že už nemají dostatek, že jim ta demokracie začíná scházet. Co bude potom? Komouši se postarají, opět po vzoru Ruska, jak upravovat volby, aby to nic nezměnilo na tom, že opět vyhrají volby.

A opět levice pochoduje ke korytům, tak to bude zase růst dluh. Ale soudruzi už mají odůvodnění. Může za to pravice, i kdyby už sto let nebyla. A Český volič jim to bude žrát, pokud bude mít co žrát. Až přestane mít co žrát, opět zvolí pravici, které bude nadávat za to, že to nenapravila okamžitě. A až to napraví, a Český volič bude opět mít co žrát, tak si zase zvolí levici, protože bude nespokojen s tím, že nemá toho žrádla víc, a tak jim ho slíbí levice. Na to Český volič bude slyšet, a opravdu, z počátku bude mít co žrát, než se zásoby budou tenčit…, a kruh se uzavírá. Tak tak to vidím já. A budu rád, když se budu mýlit.

Žádné komentáře:

Okomentovat