neděle 4. října 2015

Máme krásnou a demokratickou zem. Nenechte si nalhat opak.

Naše zem není rozkradená, není na tom hůře než za socialismu. Je na tom stále lépe a lépe, což dokládá všudypřítomný dostatek, fungující služby a infrastruktura, což za socialismu nebylo. To jen nenávistí užírající se komunisté, jejich příznivci, lidé, kteří žijí v závisti, že oni nemají to, co jiní, tak ti všichni rozšiřují ten blud o naší zemi a naší demokracii. Skutečnost je ale jiná. Nenechme se těmi závistivci a nenávisti plnými otrávit. Nenechme se manipulovat našimi bulvárními (tedy všemi) médii, nenechme se nalákat na populismus našich levicových a extrémistických (ksčm) politiků. Rozhlédněme se kolem sebe, co sami vidíme a zažíváme (ne co nám zprostředkuje někdo jiný, média či politik), potom budeme dobrými správci naší země, budeme volit naše zástupce odpovědně. 

Budeme sami, svým životem, rozhodovat o stavu naší země. Jen přestat závidět, svádět svůj neúspěch na druhé, nečekat na štěstí, ale sami mu jít naproti. Neříkat si, když můžou krást, podvádět, lhát jiní, proč ne já. Ale: ať si jiní kradou, podvádí, lžou, já to dělat nebudu! A nelíbí se nám morálka, úplatnost, nečestné chování druhých? Tak ho nepodporujme svým postojem! Nelíbí se nám korupce? Tak nekorumpujme! Nelíbí se nám zlodějna? Tak nekraďme! Nelíbí se nám lež? Tak nelžeme! Nelíbí se nám podvody? Tak nepodvádějme! Nesnášíme amorálnost, nečestnost? Buďme morální a čestní! Nelíbí se nám sprostota? Buďme slušní! Jen my můžeme změnit společnost. Svým životem a výchovou a osobním příkladem pro naše potomky. My sami jsme společnost, národ, stát.

Život mě naučil jednomu (a v 50 letech, snad mohu mluvit o životě, ne?.) že lidé naštvaní na demokracii jsou ti, kterým v době svobody, velkých možnostech, dostatku, jen nevyšel jejich vlastní život, jejich životní plány, tak jak si představovali. A protože si to nedokáží vysvětlit (vždyť oni udělali všechno dobře, že? ) tak jediné vysvětlení najdou v okolnostech, jiných lidech, v systémech a režimech států. To oni, ne já, mohou za můj zpackaný život, za moje nenaplněné sny, touhy, plány. A protože mě se to nepovedlo, ač jsem proto udělal vše, že víc už to nemůže být, a nic, tak ti co něco dokázali, získali, uchytili se, získali moc, kariéru, jmění… ti to nezískali poctivě, ale nepoctivě. Zlodějnou, podvodem, nečestným jednáním… A tak je závist a nenávist, vede k názorům, že je potřeba všechny potrestat. Zbavit je té moci, kariéry, majetku, protože si to stejně nezaslouží. Protože si to ukradli a tím ztížili uplatnění nás (mě), kterým se to nepovedlo. 

Jediná náprava je ve vládě ulice. Jen ulice ví, jak to udělat správně. A ulice tomu uvěří. ps: pro případné revolucionáře: všude kde se ulice ujmula moci, potom přišla katastrofa. A nakonec, opět byli jedni nahoře a jiní dole. A opět jedni záviděli druhým. A opět ti dole, svalovali své životní prohry a neúspěchy, na ty nahoře. Bojím se, že si tuto zkušenost s vládou ulice, budeme muset zopakovat.

Organizátoři hlavně nerespektují fakt, že revoluce se dějí, pokud úroveň bídy a chudoby, překročila únosný práh. Pokud všudypřítomný nedostatek, všudypřítomná korupce, která zvyšuje i ten nedostatek, bídu a chudobu, nepřekročí únosný práh. A pokud míra totality, tedy míra absence demokracie, nepřekročila únosný práh. To vše se tu zatím nestalo. Až se to stane, tak se to organizátoři dozvědí ve chvíli, až budou lidé v ulicích. Protože řízená nespokojenost (o kterou se naši rádoby vůdci lidu snaží) není to samé, jako skutečná, reálná nespokojenost. Potom ale zřejmě ti lidé, nebudou potřebovat žádné organizátory, které protesty organizují nyní. Budou se organizovat sami, jako se to stalo v listopadu 89. A organizátoři a vůdci lidu by měli vědět, že lidi nechtějí socialismus ale sociální stát. Což je nebetyčný rozdíl s tím, co chtějí naši rádoby vůdci lidu z řad KSČSSD-ODBORŮ a jejich různé skupiny, s kterými organizují demonstrace.
 
Co nejmenší stát a co největší osobní zodpovědnost. Stát by tu měl být jen pro ty, co se zdravotně a věkem (děti a staří), neumí o sebe postarat, ne pro ty, kteří nejsou ochotni se o sebe postarat. Neomezovat, naopak rozšiřovat svobodu jednotlivců a firem, aby nebyli závislé na státu. Nezávislost na státu je pro všechny levnější a výhodnější, ekonomicky výkonnější, tedy celkově zlepšující životní úroveň, v četně státu samotného. Právní systém, práva a povinnosti pro všechny. Před zákonem jsou si všichni rovni (to za komoušů nebyli). To by měla být pravicová politika.
Článek se spíše zaměřen na komunistické myšlenky, kterých se do dnes nezřekli. I když, když se začtete do jejich programu, tak se tváří demokraticky. No, tak se tvářili i v roce 1946. Co potom přišlo, víme.

Rozhodně i dnes považuji komouše za nedemokratické zločince, kterým jde jen o získání moci. Co se bude potom dít, se dá vyčíst z jejich projevů. Oplakávání vrahouna Gotvalda, Kima, neustále hájící socialismus. Dnes už opět otevřené přihlášení se k myšlenkám Marxe, Engelse, Lenina. I když "práce" těchto všech, je dnes všeobecně známá. Dále, projevy proti nim, považují za fašistické, nedemokratické, nerespektující vůli lidu, zmanipulované pravicí. A projevy proti dnešnímu režimu, pravici, vládě, považují za demokratickou vůli lidu, a to, že vláda a pravice nevezme do zaječích, považují za nedemokratické a nerespektování vůle lidu. Považují demokratický režim za zrůdný a socialistický za jediný spravedlivý. To že jsou dnes bohatí a chudí, podnikatelé, firmy a zaměstnanci, že není ekonomická rovnost, považují za horší totalitu (respektive za skutečnou totalitu), než byla (respektive nebyla) za socialismu.

Tak z tohoto pohledu: Ano, dnešní komunisté jsou zločinci. A všichni, kteří zneužívají demokracie a tím jí škodí, také. Protože zapříčiní návrat komunistických zločinců k moci. (chcete-li, ano, i bývalý komunisté, pokud škodí demokracii, jsou zločinci. protože svým jednáním jim dopomáhají k moci.)

Žádné komentáře:

Okomentovat