neděle 4. října 2015

Nenechme se zastrašit agresorem a jeho nochsledů.

Přátelé Ruska, Putima, by rádi viděli, jak se celá Evropa z führera Putina podělá a padne na kolena, a podřídí se všemu, co führer car Putin rozkáže. Ale už jednou to Rus skusil. Při Berlínské krizi (1948-1949) když Stalin doslova zazdil západní Berlín. Odřízl ho od veškerých dodávek elektřiny, plynu, vody, dodávek uhlí, potravin. Chtěl Západní Berlín úplně vyhladovět, vyžíznit, zmrznout. Bylo to tomu rusákovi jedno, jak dosáhne vítězství. Leč, nepovedlo se mu to. Po roce se rusák Stalin vzdal. Utrpěl porážku proto, že vůle Berlíňanů po svobodě byla silnější, než komunistická ideologie. Vyhráli i za vydatné pomoci američanů, který vybudovali letecký most, kterým se na vztek rusa, do Berlína dopravovalo vše potřebné. A věřte, že až nový ruský führer Putim, zavře kohoutky, a věřím že to udělá, když se mu začnou hroutit plány na Ukrajině, tak nám opět američané pomohou. A chci věřit, že v Evropě je stále více těch, kteří budou chvíli trpět, než aby se vzdali svobody, demokracie, a raději se vydali pod ruskou totalitu. Věřím, že se radujete vy rusomilové předčasně.

A pochybuji, že by USA nachala Evropu na pospas Rusku. Podle mě je to úmyslná poplašná zpráva, aby se nabourali vztahy mezi Evropou a USA, a tak by se Evropa měla vzdát Ruské expanzi. Ve skutečnosti, by pro oba stráta toho druhého, byla katastrofa pro oba. Evropa musí mít za spojence USA, a USA musí mít za spojence Evropu. Zatím to tak musí být. Až bude v Rusku stejný politický systém jako v USA nebo EU, až bude Rusko hospodářky na tom podobně jako EU nebo USA, až bude Rusko zastávat stejné zájmy a principy jako USA nebo EU, tak to už bych se bál, že se Rus a Američan dají dohromady, a hodí Evropu přes palubu. A ne že by si to nezasloužila, při své nevděčnosti a rozháranosti a nejednotnosti, ale zatím je blíže zájmům USA Evropa, ne Rusko. Ale zase, ono by se zas tak nic nestalo, protože by nám (Evropě) nic nehrozilo, ze strany Ruska. Tak žádným poplašným zprávám, že jsme zase sami, nevěřte.

Čím dříve se zastaví agresor, tím lépe. Škody jsou potom menší. A zvláště proti tak velkému a mocnému (vojensky) státu, jako je Rusko, by se celý civilizovaný svět měl postavit v jednom šiku. Führer, car Putim, sází na to, že má atomové zbraně, ropu, plyn, a tak se svět neodváží se mu postavit. Udělá chybu, jestli se toho Rusáka přesto zalekne! Po jednom ústupku, přijde druhý, třetí, a další. Čím více bude svět ustupovat agresy, tím se ta agrese bude stupňovat. Agresor nikdy nepřestane! Agresor přestane, až když je mrtev! Nenechme se zastrašit agresory! Strach a naše slabost, je agresorova hlavní zbraň!

Žádné komentáře:

Okomentovat