neděle 4. října 2015

Korupce za komunistů, byla devastující více, než v demokracii

Prý komouši, když byli u moci, tak nekšeftovali. Ale bylo to horší, protože oni kšeftovali na úkor totální devastace našeho hospodářství, našich surovin a našeho celkového zaostávání a devastace země. Viz, dnes známé (a bohužel v médiích opakovaně nepřipomínané, na útoky komoušů na demokracii): uran Rusům za hubičku, uhlí a dřevo (devastace lesů) Němcům a Rakušanům za hubičku, elektřinu do zahraničí za hubičku, neinvestování až zákaz ve výzkumu a vývoji. Živení sovětské armády a darování zbraní spřáteleným zemím třetího světa. Nemluvě o zahraničním obchodě za hubičku, který už byl defakto, obchodem výměnným. A myslí si někdo, že to komouši, dělali za hubičku, těm spřáteleným zemím? Vily jejich funkcionářů to tedy nedokazují.


A i přes nedostatek všeho, jsme vyváželi potraviny a spotřební zboží za hubičku do zahraničí, jako politická forma propagace fungování socialismu (Sověti takto východní Evropě pomohli po válce. Ač doma měli hladomor, tak do Evropy poslali tisíce tun obilí). Zahraniční obchod formou výměny zboží (po revoluci se obchodovalo už za peníze, proto spousty trhů jsme museli opustit, protože tam byla platební neschopnost. viz. Kuba).

A kdo z toho nejvíce profitoval? Komouši ve vysokých stranických, vládních, ale i krajských a okresních funkcích! Ti si žili ve vilách, zařízených západním zbožím, a nakupovali ve speciálních (tajných) obchodech, určených jen pro komoušské papaláše. Jak asi přišli k takovému bohatství? Že by poctivě? NE! Korupce a úplatky? Po revoluci se na to některé média zaměřili. Jak to, že se to zahrálo do ztracena? Jak to, že se to dnešním komoušů neomlátí o hlavu, jako se demokratickým politikům a vládám, omlacují o hlavu stále dokola, chyby z počátku devadesátých let?

Mám neodvratný pocit, že to má co společného s tím, že nebyli zakázáni a funkcionáři okamžitě zavřeni a vyšetřováni. Že se lidem revoluce ukradla a zneužila k předání moci: My (komouši) vám předáme moc, a Vy (revoluční a demokratičtí vůdci) nás necháte na pokoji. Nebo že by komouši z nakradeného majetku, média a dnešní mocné, korumpovali? Nebo že by byla pravda, že bývalý funkcionáři a jejich přisluhovači, se vzdali jen moci politické, ale hospodářskou si nechali, a tak jim zůstal vliv na média, velké firmy a politiky? Tomu by odpovídalo to, že média, velké firmy a levicový politici a jim nakloněný skupiny a organizace (včetně odborů), se velmi snaží, aby se tu lidi cítili špatně. A bohužel, snaží se o to i někteří pravicoví politici.

Jinak si nedokáži vysvětlit, proč se tak děje. Proč se tu šíří špatná nálada? Proč se informuje jen o tom zlém? Proč se nepřipomíná, že za dvacet let se udělalo více toho dobrého? Za dvacet let, jsme se opět dostali mezi třicet nejvyspělejších zemí světa. A je to znát na každém kroku. Fungující infrastruktura, fungující, dostupné a lepší služby, školství a zdravotnictví, doprava, zásobování. Čistší a opravená města i vesnice, Vzpomeňme si, jak to tu za komoušů bylo zaostalé, zašlé, nefunkční, nedostatek všeho. Jistě, je spousty problémů (za komoušů jich bylo více), ale stále vidím ten posun k lepšímu. Kdo to nevidí, tak to nechce vidět.

Naopak. Já se spíše divím, že i přes ty problémy, korupci, jsme na tom stále ještě tak výborně. Že tu vše funguje, je všeho dostatek, na rozdíl od socialismu. Že města, vesnice, firmy, už dávno nejsou zase zaostalé, zašlé, rozpadající se (jistě, některé firmy krachovali. Ale desítky nových vznikli. Kdyby ne, tak by ta nezaměstnanost byla mnohem drastičtější). Že obchody nejsou prázdné a není tu všeobecný nedostatek, na rozdíl od socialismu. Že tu máme stále jednu z nejmenších nezaměstnaností a ohrožení chudobou. Že tu máme jedno z nejlepších a nejdostupnějších zdravotnictví a školství.

Myslím, že je to důkaz fungování demokracie a kapitalismu. Socialismus, ač o něm někdo básní, jak byl údajně funkční. Jak to, že to tak nevypadalo v reálu? Kapitalismus, je údajně nefunkční. Jak to, že to tak nevypadá v reálu? Soudruzi v médiích a média ovládaná soudruhy (zřejmě, jinak vaší práci nechápu), vaše snaha o špatnou náladu a nostalgické vzpomínání na zlaté socialistické časy, se vám jednou vrátí jako bumerang. Copak jste zapomněli, že jste byli první na ráně, když se komouši dostali k moci? Ach ta paměť, co?

Žádné komentáře:

Okomentovat