neděle 4. října 2015

Připomínat, připomínat, připomínat...

SOUHLASÍM: 7 důkazů, že Hitler byl komunista!

Navzdory tomu, že se říká, jak byl Hitler ultrapravicový, mně osobně přijde spíš HODNĚ levicový. Po přečtení knihy Temné charisma Adolfa Hitlera, která nedávno vyšla v nakladatelství Universum, bych se nebál říct, že to byl komunista. Nabízím 7 důkazů…

1) Hitlerova strana NSDAP česky znamená Národně SOCIALISTICKÁ německá dělnická strana. A když si vezmeme, že socialismus je první fáze komunismu, s tou pravicovostí to nejspíš nebude zas tak ach.
2) Hitler se zaměřoval na chudé a nevzdělané. Během Výmarské republiky podporoval stávky dělníků a odborářů.
3) Spojil se se stalinským Sovětským svazem. Vrána k vráně sedá… Hitler uzavřel pakt Ribbentrop-Molotov a nebýt toho, že si to pak rozmyslel a zaútočil na SSSR, oba diktátoři by se spolu nejspíš kamarádili i nadále.
4) Chtěl ovládat všechny části společnosti. Od armády přes průmysl až po školství a kulturu. Vůdce musel o všem vědět, vše schválit a vše kontrolovat. Nezávislé umění neexistovalo. Pravice přitom chce co nejméně státních regulací a kontroly.
5) Chtěl zničit křesťanskou církev. Hitler se sice navenek stavěl do role zachránce konzervativního věřícího Německa, ale ve skutečnosti "slabošskou" církví pohrdal a měl v plánu s ní později zatočit stejně jako s Židy.
6) Nevěřil v individualismus, nýbrž v jednolitou společnost silných a "rasově čistých" lidí. Stejně jako komunisté považoval jedince za nedůležité a nahraditelné. Každý měl podle Hitlera povinnost padnout za Německo. Společnost pro něj byla prioritou. To rozhodně není pravicové: například Margaret Thatcherová kdysi slavně prohlásila, že "společnost neexistuje, existují pouze jednotlivci."
7) Neprováděl pravicovou hospodářskou politiku. Právě naopak: zavedl státní kontrolu mezinárodního obchodu, kontrolu cen, a to dokonce včetně státní kontroly cen akcií na burze. Hitler znárodňoval a podnikům, které zůstaly v soukromém vlastnictví, ukládal úkoly v rámci čtyřletých hospodářských plánů.

TO AŽ STALIN OZNAČIL NACISTY ZA PRAVIČÁKY. Důvod je jasný. Chtěl komunisty co nejvíce distancovat od nacistů a socialismus od národního socialismu. Jeho geniální plán vyšel, a dnes se tyto bratrské ideologie odlišují na celém světě. A zatím stačilo málo, aby se obě spojili trvale. Aby nejdříve vyhrál Hitler, čímž by se provalili zločiny komunismu, a potom by prohrál, a ukázali se zločiny nacismu. Nebo kdyby měli nacisté tolik času zahladit stopy svých zločinů, jako ho měli komunisté. Žel bohu, vývoj dějin tomu chtěl, že dnes jsou známi jen nacistické zločiny, ale o komunistických se stále pochybuje.

Proto je třeba nepřetržitě lidem vysvětlovat a připomínat, jak to bylo. Nebát se osočování, že jsme antikomunisti, nebo že jen stále svalujeme dnešní stav na komunisty, nebo že jsme bojovníky proti komunismu, nebát se toho, že už je to směšné a my také. Na vše je jednoduchá odpověď. Nejsem antikomunista ale demokrat. A nebojuji proti komunismu a nesvádím nic na komunisty, jen připomínám jejich dobu. Jako se připomíná antika, středověk, nacismus, tak já připomínám i komunismus. A pokud nebudeme připomínat, tak budeme zapomínat. Což je v případě rudé a hnědé totality, nebezpečné. Protože pak hrozí, že si to budeme muset zopakovat. Nenechme se nikdo zastrašit, že jsme hlupáci. Mluvme, pišme, mysleme. Komunisté i nacisté by rádi, aby se o nich už nemluvilo, aby se na jejich dobu už zapomnělo. Potom budou mít šanci opět uspět. Nedovolme jim to.

Myslím, že média nepotřebují šířit pravdu a objektivitu. Ta jim tolik nevydělá, jako bulvární zpravodajství. Takovéto zprávy musíme šířit sami. Prostřednictvím internetu i osobním vyjádřením (tedy šířit to mezi lidi kolem sebe). Mluvit o tom s příbuznými, známými, sousedy, kolegy, spolužáky, na dovolených, v hospodách, prostě všude, kde se setkáváme s lidmi a kde se o situaci ve státě, politice, hospodářství… mluví, třeba i na ulici, ve vlaku, v MHD… Nemyslím na potkání někoho oslovit, ale zapojit se do rozhovoru, když nějaký zaslechneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat