neděle 4. října 2015

Pravda, která se pomalu vytrácí.

http://pravyprostor.cz/koreny-dnesniho-marasmu-jsou-v-obdobi-vlady-komunistu/


NE, nejde o nějaké další vymlouvání, svádění na minulost, nebo pomluvy. Tady jde o to, že by lidé měli vědět, co komouši dělali. Stejně tak, jako se mluví o nacismu a jejich národnímu socialismu, tak by se mělo mluvit o komunismu a socialismu. Připomínat a nezapomínat. Protože národ, který zapomene na minulost, musí si jí bezpodmínečně zopakovat. To je cílem všech článků a debat o socialismu a komunistech. Jistě, nelze vše házet na jiné. Třeba výchovu. V každé době se dá přežít, aniž bychom si bezpodmínečně museli ohnout páteř. Ale připomínání něčeho, není házení viny na něco či někoho. Protože nepřipomínat znamená zapomínat, a následně si to vše zopakovat. A aby se už nic neopakovalo, tak právě komunisté šíří lež o tom, že to je házení viny a antikomunismus, spoléhající na to, že se nic nebude připomínat, tím se bude zapomínat, a čas komunisty očistí sám. A pokud nebudeme znát minulost, tak se může stát, že lidé uvěří tomu, že dříve bylo lépe. Nebyla korupce, kriminalita, všichni se měli báječně, a co hůř: byla svoboda a demokracie (jak to dnes komouši tvrdí). No a kdo jim bude oponovat, kdo jim to vyvrátí, když o jejich době nic nebudeme vědět?

Ten nadpis a potom celý článek, vysvětluje to, proč je to tak, jak to je. Prostě, co byste chtěl po lidech, vychovávaných v době, kdy platilo: kdo nekrade, okrádá svou rodinu. Nebo když vám už od malička vtloukají do hlavy, že můžete si něco myslet ale jiné říkat. Nebo když chcete něco sehnat, musíte mít známé a dát všimné. A praktikovala se průměrnost a nevyčuhovat. Už od dětství se ohýbala páteř: nic neříkej, neřež, mlč, a nic se ti nestane. No a ve škole (a nejen tam) se dozvídáte o tom, jaký byli (a na západě jsou) živnostníci a kapitalisté lidské svině, chtějící vás jen vysát a zničit, a myslící jen na sebe. A že fungování kapitalismu může fungovat jen na potu a krvi pracujících otroků. Tak jak se budou asi chovat dnešní mocní a zaměstnavatelé? Než dojdou k tomu, že vše je lež, tak budou krást, korumpovat, zacházet s pracujícími jako s otroky. Ne všichni, ale ti co se tak chovají, to berou za samozřejmost.

A proč je to známka dřívějších dob?

Protože v zemích kde nepřetržitě funguje demokracie tři i více generací, by to nebylo možné. Tam takový politik okamžitě končí, a proti takovému zaměstnanci se lidé vzbouří, začnou stávkovat, úřady ho začnou kontrolovat. A pokud nezmění přístup, tak má velké problémy nebo rovnou končí. Ale k tomu budeme muset projít ještě několika generacemi. Když si ten socialistický přístup k životu přeměníte na dnešní jednání, tak už není divu, jak se lidé chovají a proč.

Žádné komentáře:

Okomentovat