neděle 8. října 2023

Vědomě nebo nevědomě se šíří nesmysli?

Odpůrci LGBT, Genderové identity, Istanbulské úmluvy, manželství pro všechny, pletou páté přes deváté, záměrně od všeho vyždibnou tam kousek sem kousek, potom to všechno promíchají a dají do toho ještě svá moudra, a potom ten guláš nabízí všem, kdo si chtějí ochutnat. 
Pletou dohromady pohlaví (maskulinita a feminita = muž a žena) sexuální orientaci (LGBT) a Genderovou identitu (vnímání sami sebe). Všechny tři pojmy jsou o něčem jiném, akorát odpůrci hlavně LGBT to míchají dohromady. A co hůř, rozvinuli to i do jiných oblastí. Třeba propojili Genderovou identitu a LGBT s istanbulskou smlouvou, která v žádném případě tohle neřeší. 
Tedy, LGBT ani gender neřeší pohlaví, který oba směry nerozporují, že jsou jen dvě. Jen řeší orientaci a vnímání sebe. LGBT řeší tu orientaci, gender vnímání sami sebe. Ani jeden směr rozhodně není nikomu nebezpečný a nechtějí změnit společnost k obrazu svému, jen chtějí po společnosti toleranci a přijetí a rovná práva pro všechny. V žádném případě nechtějí zrušit práva "normálních lidí" (heterosexuálů), jak se bojí odpůrci LGBT a genderové identity. 
A Istanbulská smlouva řeší tu rovnost a ještě násilí. Neřeší rozhodně pohlaví, orientaci ani vnímání sami sebe. Řeší zastání pro všechny, kterým je právo na rovnost upíráno, je na nich pácháno násilí, a nejsou tolerována jejich práva. Třeba že žena je rovná muži, že homosexuálové nejsou tolerovány heterosexuály, apd.

Žádné komentáře:

Okomentovat