neděle 15. října 2023

Řešení je jednoduché, kdyby svět netrpěl antisemitismem

Prý až Izrael vrátí okupovaná území palestiny bude mír.🤦 Ale to pro Araby už 70 let je celý Izrael, od samého vzniku Izraele. I proto Arabové nesouhlasili se vznikem nejen Izraele ale i Palestiny. 
Oni prostě chtějí zničit Izrael a momentálně i zlikvidovat židy. 
Tak že, mír by možná byl, protože jejich protivník by už neexistoval, ale za jakou cenu? 
Za cenu vyhlazení nebo vyhnání Židů. Oni sami Arabové to celou dobu říkají. A Palestina by stejně nevznikla, protože mají v plánu se sloučit s Jordánskem. 
Oni prostě nechtějí mír, protože nechtějí Izrael. A i ta touha po vlastní zemi je jen na oko, protože tak získají větší podporu ve světě. V podstatě palestinský Arabové jsou něco jako u nás sudetský Němci v krizi před Mnichovem. 
Akorát že sudetský Němci rovnou říkali že chtějí být součástí říše, kdežto Palestinci se tváří že chtějí mít vlastní stát, ale ve skutečnosti chtějí spojení s Jordánskem. 
Tak že né, mír nebude pokud Izrael nevrátí svou zem Arabům, ale až Arabové přijmou existenci Izraele. A že se ta doba blížila, tak to se palestinským Arabům nelíbilo, proto zaútočili. Že v tom jede i russácko a Írán, snad nemusím dodávat. 
Zase na druhou stranu je řešení opravdu jednoduché. Stačí podpořit jen Izrael a nepodporovat palestinské Araby pokud nepřijmou existenci Izraele. 
A Arabům dát jasně najevo, že Izrael tu je a bude, a jakékoliv snahy kohokoliv to změnit, budou mezinárodně odsouzený a nekompromisně se proti každému kdo by to chtěl změnit zakročí. Myslím že by si arabský teroristé a jejich podporovatelé, rychle rozmysleli útočit na Izrael. A to by také vedlo k tomu, že by Izrael nemusel stavět zdi a dělat všechny ty opatření které dělá. 
Jenže, to by v tom nesměl být celosvětový (často skrytý ale existující) antisionismus všech, nejen Arabů, a také obchodní zájmy. A tedy by v tom musela být ochota a vůle po míru na blízkém východě, která tam očividně chybí.

Žádné komentáře:

Okomentovat