sobota 14. října 2023

Od Andreje Ruščáka

Jediný, kdo může zastavit válku na Ukrajině je rusáctvo, stejně jako jediný, kdo může zastavit válku v Gaze je Hamás. V obou případech složením zbraní a bezpodmínečnou kapitulací.

Chtít po Izraeli aby přestal bombardovat, protože tam jsou civilisté, je jako chtít totéž po spojencích v březnu až květnu 1945; každý německý mrtvý zabitý spojeneckou bombou byl zabit tím, že se Hitler nechtěl vzdát; z morálního hlediska byli spojenci pouze vykonavateli Hitlerovy vůle.

Pokud by složila zbraně Ukrajina, stalo by se na celém území Ukrajiny to, co jsme viděli v místech jako Izjum nebo Mariupol. I takhle hrozná válka s vražděním jakého jsme byli svědky v Hroze je pořád méně devastující pro Ukrajince než rusácká okupace, akorát že se tam by to vraždění bylo mimo kamery a nebylo by formou bomb, takže by mělo lidé mimo dotyčnou oblast "klid na práci" a nemuseli by myslet na válku.

Pokud by Izrael přestal bombardovat, Hamás by to posílilo a brzy by přišel další masakr. Nejspíš by se zapojil Hizballáh do války (na Izrael míří asi 160 000 jeho raket), protože by viděl, že se Izrael nebude bránit. A kdyby Izrael zanedbal obranu, pak by mnohem víc Izraelců zažilo to, co jsme viděli ve Sderot a v těch kibucech. Pokud by Izrael otevřel hranice Gazy a pustil ty lidi ven svým směrem, tohle vraždění by se rozjelo všude po celém Izraeli.

Pokud rusáctvo složí zbraně, skončí válka a rusáctvu se nic nestane.

Pokud Hamás složí zbraně, palestinští Arabové přestanou umírat a začnou mít normální život bez izolace, která je tam právě kvůli Hamásu.

Chtít konflikt ukončovat apelem Izraele na uměřenost je naprosto kontraproduktivní.

Žádné komentáře:

Okomentovat