neděle 8. října 2023

Izrael patří Izraeli ne Palestincům

Je nejvyšší čas si říci na rovinu. Palestina jako stát nikdy neexistoval a nikdy existovat nemůže. Protože založit stát jen proto aby mohl zničit jiný stát, a potom se klidně sloučit s jiným arabským státem (což představitelé palistiny říkají otevřeně) protože není schopen mít vlastní stát, není rozhodně dobrý důvod proč založit stát. A chápou to i některé arabské státy. 
Na území Izraele byl vždy stát Pelištejců a Izraelitů (Judea) a dále postupně spadalo území pod asyrskou, babylonskou, perskou, řeckou, římskou, sásánovskou, byzantskou a od 7. století pod islámskou nadvládu. Poté oblast ovládali Umajjovci, Abbásovci, křižáci a v roce 1260 byla připojena k mamlúckému sultanátu. Roku 1516 se stala součástí Osmanské říše, jíž zůstala až do 20. století. 
A potom bylo pod britskou správou, které po 2 světové předala území OSN, které území rozdělilo na Jordánsko, Izrael a Palestinu. Jordánsko a Izrael ti přijali, Palestinci to odmítli a místo toho začali válku proti Izraeli. Kterou prohráli a stát Palestina tedy nevznikl. A po další válce se upravili hranice Izraele jak je známe dnes, včetně území pod palestinskou správou. 
Palestinou to území nazvali Římané, ale né kvůli tomu že by tam žili Palestinci, ale že tam žili Pelištejci také známí jako Filištíni. Palestinci začali existovat až ve 20st., kdy arabský obyvatelé britského mandátu Palestiny, byli pojmenováni Palestinci. To že odmítli vlastní stát a ještě začali a prohráli několik válek s Izraelem, ztratili jakékoliv právo na vlastní stát. 
A Izrael právem získal svůj stát, i v dnešních hranicích, protože si ho vybojoval v nevyprovokovaných válkách, a uhájil si tak svou suverenitu. Je načase aby to uznal celý svět, a plně podpořil Izrael. A přerušil jakékoliv snahy a podporu Palestinců o stát který by byl založen jen na myšlence zničení Izraele a připojení Palestiny k jinému arabskému státu, tedy jeho zánik, hned po zániku Izraele. 
Doufám že je svět v pořádku, a tímto útokem na Izrael, Palestina jako stát, definitivně zanikla. Ne vinou Izraele a světa, ale vinou samotných Palestinců. Palestinci tak definitivně ztratili možnost vzniku státu. Izrael má právo na celé území Izraele i s územím pod správou Palestinců. Svým jednáním o něj Palestinci přišli. 
Tedy do doby než se zřeknou teroristických skupin, teroristických útoků, a nepřijmou stát Izrael a jeho existenci. Potom se možná může začít vyjednávat o větší autonomii palestinských území, ale v rámci státu Izrael.

Žádné komentáře:

Okomentovat