čtvrtek 25. července 2024

O důchodech 3

Každý si to může sám spočítat. Prostě a jasně, pokud dáváte na sociální 6,5% (ale nakonec i další daně z příjmů vám dohromady dají jen cca 25%), tak prostě budete mít důchod jen 6,5% z vašeho platu, tak to je (se všemi daněmi ale bez všech civilizačních vymožeností 25%). 
Když budete v důchodu jen polovinu odpracovaných let, tak si to znásobte dvěma. Dojdete k 13% původního platu (nebo k 50%, ale bez zdravotnictví, silnic, dopravy, elektřiny….). Průměrný důchod s průměrnou mzdou by tedy byl 6 000 Kč s civilizací (nebo 22 500 Kč bez civilizace = žádné zdravotnictví, žádné elektrárny a tím elektřina, zaniklé silnice, žádná doprava…) co berete?👍😂
Žádná sláva co? Z vašich daní byste si v důchodu moc neužili. A teď si vemte, že byste se dožili víc jak 25 let v důchodu. Ale po 25 letech by vám už důchod přestal chodit, protože byste vyčerpali své daně co jste dali státu? Tak že by vám nezbylo než si někde lehnout a čekat na smrt. 
Prostě, málo kdo by si z vlastních daní zaplatil důchod. Na slušný důchod cca 25 000 Kč v dnešních cenách x platech/důchodech, by musel 50 let brát tolik aby mu to dělalo průměr 200 000 Kč měsíčně (bez civilizace 50 000 Kč měsíčně). 
Prostě, né, z vlastních daní z příjmu (dokonce komplet celých) si na důchod neuložíme ani náhodou. Na naše důchody se skládá celá společnost. Naše daně jdou na důchody našich předků (rodičů a prarodičů), na naše důchody půjdou daně našich potomků (dětí a vnuků). 
Tak že, i ta nejlepší reforma důchodů nám nezajistí vysoké důchody, ale měla by zajistit důchody pro slušný život, samozřejmě bez luxusu který k životu nepotřebujeme. Kdo si chce v důchodu žít stejně jako když chodil do práce, bude muset sám přispět. Jinak nejlepší a nejméně bolestivou důchodovou reformou by bylo, kdyby každý měl alespoň 4 děti. 👍😂

Žádné komentáře:

Okomentovat