čtvrtek 25. července 2024

O důchodech 1

Odpovědi na nejčastější otázky: důchodci jsou žebráci, celý život pracují a odvádějí daně a měli by dostat slušný důchod, bez komunistů a generací dnes v důchodu by jsme neměli co máme a tak si zaslouží větší důchody.
1) důchodci jsou na tom nejlépe ze všech skupin a kdy jak byly. A to že na tom všichni nejsou ještě lépe, vděčíme předchozím vládám co kašlali na reformy a hlavně komunistické éře, která nás dlouhodobě ochudila a oslabila.
2) pokud by důchodci měli dostávat jen to co dali státu (na daních), tak mají ještě menší důchody než teď. Protože rozhodně nedali na daních měsíčně výši svých měsíčních důchodů. Teď berou v průměru cca 50% svých platů. A teď si každý spočítejte, kolik jste na daních za celý život dali. 
Věřte že byste nedostávali ani průměrný důchod. Jinak z těch daní se neplatí jen důchody, ale i infrastruktura státu a chod státu. A né, nejde to všechno na platy vlády, parlamentu, úředníků. Na to jde tak malá částka, že to dělá asi 10 Kč měsíčně od každého z nás. 
3) to že bez komunistů (někdo používá bez důchodců) by jsme neměli co máme, je nejhranější nesmysl co znám. To jako v Rakousku, západní části Německa, Holandsku, Británii, USA.... Prostě tam kde komunisti nevládli, nic nemají? Mají a mají toho víc než my, co jsme v tom komunismu žili. 
A i my jsme mohli mít toho víc, kdyby tu nebyli. Před válkou a po válce jsme na tom byli lépe než Rakušané a stejně jako Němci. Kdyby tu konunismus nebyl, možná bysme na tom byly stejně s Němci a lépe než Rakušané (rozhodně jsme měli po válce lepší podmínky než oni). 
Za komunistů jsme ani nedohlédli posledního na západě, dnes už jsme předběhli jižní státy bývalého západu. A postavilo se tu už víc než co se postavilo za komunistů. Jediné co je opožděné jsou byty, ale zase né tolik, aby to byla tragédie. A i kdyby tu nebyli komunisté, tak bychom rozhodně měli to co máme a možná i víc, né naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat