neděle 23. dubna 2023

Válku o Ukrajinu nesmíme prohrát.

Teď nesmíme nechat prohrát Ukrajinu i za cenu stoleté války. Teď už je to opravdu i naše válka. Výhra russácka nebude jen próhrou Ukrajiny ale celého západu a NATO. A samozřejmě i signál čínssku zaútočit na Tchaj-wan. Podle mě čínssko jen čeká jak dopadne válka na Ukrajině. Válka na Ukrajině se stává válkou celého světa a míru na světě. Stává se válkou kde musí definitivně prohrát zlo a zvítězit dobro. Porážkou russácka bude zajištěn mír na světě. Protože si už nikdo nedovolí ovládnout svět. Samozřejmě se nezabrání lokálním konfliktům.
Mám obavy, jestli se Evropa konečně poučila. Z počátku války to tak rozhodně nevypadalo. Momentálně už to vypadá tak na fifty fifty, tedy 50 na 50. A i když to vypadá že ano, tak stále jsou tu tlaky na "mír za každou cenu ", tedy na hanbu a čekání na budoucí válku. A mám obavy, že se to bude postupem času zvětšovat. Z toho mám taky obavy. A zvlášť jestli se válka bude prodlužovat. A myslím že nejsem daleko od pravdy že russáci už sází právě na prodlužování války. Sází na to že časem západu dojde vůle dál podporovat Ukrajinu a pomáhat jí. 
Čas je momentálně jedinou zbraní russácka proti západu. Jinou zbraň už nemá. Tedy tu, která by jim pomohla vyhrát. Silná materiální podpora zvenčí, počasí a rozloha území. A i vlastenectví, chuť, ochota, nasazení, vůle a síla vyhrát. Vše je na straně Ukrajinců ne russáků. Ale skutečný mír nastane až bude Ukrajina v NATO. Ale i Moldavsko, Gruzie a pokud se Bělorusko zbaví Lukašenka, tak i Bělorusko. Do té doby bude v Evropě nebezpečno. 
Ne NATO, ale russácko se cpe k hranicím NATO. Obsazením Ukrajiny by sousedilo se Slovenskem, Maďarskem a Rumunskem, které jsou v NATO. A russácko si také samo přitahuje NATO k hranicím. Protože Švédsko, Finsko, Ukrajinu, Moldavsko a Gruzii, by asi nikdy nenapadlo vstoupit do NATO v co nejbližší době, kdyby russácko nenapadlo Ukrajinu. Tak ne NATO, ale russácko se chce přibližovat k NATO, a díky russácka se NATO rozšiřuje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat