neděle 23. dubna 2023

Bible je jen velká fantazie pisatelů.

Že je bible spíš legenda než pravda, o tom svědčí nejen že vše co se tam píše, není psáno v reálném čase, ale od cca padesáti let (nový zákon) po několik tisíc let (starý zákon) po smrti osob nebo konání události. To jako fakt nemohl nikdo nic napsat hned po události nebo za života té osoby? Tedy přímo od svědka události a současníka za života osobností o kterých se píše? Kde je třeba pár řádek od Noema? Nebo jeho dětí? A kde jsou nějaké hmatatelné důkazy života Adama a Evy a jejich dětí? Proč ty po sobě nenechali pár záznamů? 
A také je zvláštní že mnohde jsou svatá místa tam kde se událo něco nedůležitého nebo je popis každého kroku poslední cesty Ježíše. Ale proč nejsou stejně tak popsány a svěceny všechna místa za celý život Ježíše, minimálně ty co jsou popsány v bibli? Kde je nějaký chrám na místech jeho zázraků? Jako místo kde proměnil vodu ve víno, nebo hrobka kde oživil lazara, nebo místo na pobřeží kde rybářům zázrakem udělal bohatý úlovek, nebo místo jeho poslední večeře, a další místa které navštívil? 
Kde jsou tedy svatá místa a chrámy všude tam, kde se zastavili, žili (a v případě Ježíše stal zázrak) všichni hlavní osoby? Kde jsou osobní záznamy přímo od Adama a Evy, Noema a jejich synů, Ježíše, otce Josefa a matky Marie, a dalších přímých svědků událostí? Jak to že není popsána a znázorněna alespoň klíčová cesta všech důležitých biblických osob, jako je popsána poslední cesta Ježíše? A kde jsou alespoň některé osobní věci a věci kterých se dotýkaly, všech zmíněných osob? 
To že nic osobního po nich nezůstalo, a že nejsou ani svatá místa, může mít jedinou odpověď. Že se všichni nehnuli z jednoho místa (což v případě Ježíše, podle bible nesedí), nic nevlastnily kromě vlastního těla a nikdy se ničeho nedotkli (to zase nesedí v případě Noema) a místa kde žili jsou pod hladinou moře a tak tam nemůže nic stát a samozřejmě proto po nich nezůstalo nic. Ani osobní poznámky ani osobní věci. No ale je ještě jedna odpověď, podle mě ta pravá. Velká fantazie pisatelů bible, viděno romanticky ne realisticky.

Žádné komentáře:

Okomentovat