úterý 11. dubna 2023

Cesta dekomunifikace bude dlouhá

Kdyby bylo víc takových seriálů a filmů o komunismu, jako Zdivočelá země, Milada, Vyprávěj, nebo nejnovější Volha. Stejně tak jako jsou podobný seriály a filmy o nacismu. Tak dnes se budeme dívat na obě ideologie a systémy stejně. 
A stejně tak budou pro většinu populace nepřijatelné. A většina populace nebude opět po té době pošilhávat. A oba extrémistické směry budou zakázaný a nepřijatelný. Až potom se zbavíme komunismu v myslích mnohých lidí, jako jsme se zbavili nacismu. 
Jednou to snad přijde, ale nejspíš výměnou populace. Po revoluci jsem psal o změně po 4 generace. Podle vzorce jedna generace= 1/4 populace. Tedy 4 generace= celá populace. Jedna generace= 25 let, tedy celá populace= 100 let. 
Už máme třetinu za sebou, tak ještě dvě třetiny. Tedy 66 let. Těch 100 let jsem dal kvůli tomu že Masaryk dal Čechům 50 let a to Češi nebyli tak zblblý komunismem. Doufám že to bude rychlejší, ale jen o polovinu, tedy dalších asi 33 let. 
Lepší informovanost o komunismu a komunistech by to rozhodně uspíšilo. Naopak mlčení by to oddálilo a mohlo by to nakonec komunismus i nacismus, ještě oživit a dostat zpět.

Žádné komentáře:

Okomentovat