úterý 11. dubna 2023

Bůh, ďábel, oba nebo nic

Podle církve a věřících bůh je za vším. Oni samozřejmě myslí jen za dobrem což nedává smysl. Když měl vše stvořit. Musel stvořit i zlo. Za tím zlým je prý ďábel. V tom případě jsou ale dva stvořitelé ne jeden. To už dává smysl. Ale pro věřící a církev je jen jeden stvořitel. 
Tak že je buď bůh nebo ďábel nebo oba. Potom ale buď jsou oba neschopní nebo všehoschopní hajzlové co chtějí zlo. A proto je zbytečné se modlit k hajzlovi aby pomohl. Ale je potřeba ho vyzývat aby to přestal dělat. Zlo nebo dobro je v našich rukách ne božích. 
Proto by se mělo vyzývat k tomu aby nikdo nepodporoval zlo. Aby se všichni lidi všech barev vrstev smýšlení a náboženství spojili proti zlu. Aby pochopili že vzájemná spolupráce je pro ně lepší než páchání zla. 
Prostě mě to nedává smysl. Něco málo jsem si prostudoval o církvi a víře. Ale ještě víc jsem nabyl přesvědčení že Bůh není a veškeré biblické texty jsou jen příběhy, které mají jen předat nějakou myšlenku, nápovědu, radu nebo povzbuzení do života. 
Jako rychlý jednoduchý příklad uvedu desatero. Od 3 do 10 přikázání nemám žádný problém. Ale proč bych měl mít jediného Boha a nesměl o něm špatně mluvit? Pokud je Bůh milostivý ke všem, proč by vyžadoval lásku, oddanost, úctu, poslušnost, respekt? 
Protože co říkají biblické texty a co káže církev a šíří věřící, tak kdo má jiného Boha nebo mu není tak oddaný a poslušný, tak je špatný. Vlastně právě díky prvním dvoum přikázání se vedou války a spory. Ne kvůli těm dalším přikázání. 
I proto si myslím že Bůh není, protože první co by musel udělat, je zrušit všechny církve, věřícím dát jiná přikázání (minimálně zrušit ty první dvě), a přepsat všechny biblické texty.

Žádné komentáře:

Okomentovat