pondělí 9. ledna 2023

Volme menší zlo

Zdánlivě to vypadá nadějně, ale není. Do druhého kola by se podle průzkumů dostal Pavel a momentálně bureš. I když má podle grafu větší potenciál Nerudová. Ale graf je před odstoupením Středuli no a taky osvobozujícím rozsudku. 
Středula v žádném případě nepřidal body Nerudové ale Babišovi a také baštovičovi, Zimovi a nadále rozšíří počet nevoličů nebo to dají ještě Divišovi. Protože voliči Středuli jsou levičáci a nevoliči.
Nerudové případě Pavlovi by pomohli voliči Fischera a Hilšera. Voliči baštoviče, Zimi a Diviše v druhém kole budou volit bureše, pokud půjdou volit.
Burešovi momentálně osvobozující rozsudek přidal cca 5% od váhavých voličů a také si zajistil většinu voličů baštoviče, Zimi, Diviše, pokud nepostoupí. A samozřejmě Středuli. 
Tak že, v prvním kole má potenciál Pavel svých možných 27 až 38% voličů, bureš 26 až 30%+ středula +rozsudek což mu pomůže k druhému kolu, Nerudová tak 22 až 34%, zbytek ten zbytek. Do druhého kola postoupí Pavel a bureš. 
Pavel bude mít svých 27 až 38%, plus cca polovinu všech kdo volili demokratické kandidáty a překousli jeho minulost, protože si uvědomili, že bureš tu minulost také má a je mnohem větší zlo. 
Takže může získat cca 16 až 30%, což by dělalo cca 43 až 68%. Pokud to zprůměruji tak to dělá kolem cca 55% pokud půjdou volit všichni kdo nechtějí bureše a překousnou Pavlovu minulost. 
Bureš bude mít možných 26 až 30%, plus voliči baštoviče, Zimi, Středuli (už teď) Diviše, což je cca 12% a plus voliče neparlamentních stran což bude další milion voličů (procentně cca 10% všech voličů, pokud půjdou volit všichni. Pokud ne, díky nevoličům se to může zvednout i dvakrát) 
Bureš tak může mít v druhém kole až 48% až 52% a možná až přes 62%. Bude záležet na počtu nevoličů celkem. Když to zprůměruji, tak to dělá cca 50 až možná 55% všech kdo půjdou volit a chtějí bureše. 
Myslím že rozhodnou voliči, který budou chtít zapomenout nebo přehlédnout a minulost Pavla, protože bude pro ně menší zlo. Nebo voliči kterým nevadí minulost a bureše, a nebude jim vadit větší zlo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat